Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Struț în loc de miel, pentru masa de Paște

Autor: Meat MIlkluni, 7 aprilie, 2014

Pentru tradiţionalişti, masa de Paşte fără miel nu există. Pentru gurmanzi, însă, struţul e noul miel. Carnea e mai gustoasă, spun aceştia, şi mai sănătoasă pe deasupra. În schimb dăunează mai mult portofelului. De vreo cinci ori mai mult.

Nu suntem în mijlocul savanei africane, ci în apropiere de Oradea. Struţii trăiesc aici de ani buni, iar românii au prins deja gustul cărnii lor. Mulţi au ajuns chiar să înlocuiască friptura de miel cu cea de struţ pe masa de Paşte.

”Este o carne foarte sănătoasă. Toată lumea recunoaşte conţinutul foarte scăzut de colesterol, conţinutul foarte scăzut de grăsimi, dar cel mai important lucru este că e o carne gustoasă”, spune proprietarul unei ferme de struți.

De aceea, carnea de struț este de cinci ori mai scumpă decât cea de miel. În România, preţurile la care se vinde un kilogram de carne se situează între 25 şi 30 de euro. Cine nu îşi permite să cumpere un struţ întreg se poate asocia cu alte persoane. (a1.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...