Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Studiu: ADN-ul alimentelor transgene pătrunde în sistemul circulator

Autor: Meat MIlkjoi, 20 februarie, 2014

Fragmente de ADN provenit de la anumite alimente care conţin transgene, au capacitatea de a pătrunde sistemul circulator sangvin uman, printr-un mecanism încă necunoscut, arată un studiu publicat în Public Library of Science (PLOS), citat de Agroazi.

Potrivit lui Steven Peters, publicist al portalului Natural Revolution, oamenii de ştiinţă, care lucrează pentru  marile companii biotech, cunosc această probabilitate.

Astfel, analiza se bazează pe studierea a peste 100 de 1.000 de mostre de sânge uman. Potrivit acesteia, într-una din mostrele de sânge prelevate, concentraţia relativă de ADN de plante este mai mare decât cea de ADN uman.

Jurnalistul mai susţine că nu se ştiu consecinţele pe pe timp îndelungat pe care le pot avea asupra sănătăţii publicului larg culturile modificate genetic prezente în alimente.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...