Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Studiu: Culturi starter care reduc agenții patogeni din mezelurile fermentate

Autor: Meat MIlkvineri, 9 august, 2013

Utilizarea culturilor starter indigene în mezelurile fermentate poate contribui la reducerea agenților patogeni, informează The Meat Site.

Un studiu realizat de o echipa de cercetare de la Universitatea Aristotel din Salonic a evaluat efectul antimicrobian a două culturi starter diferite.

Echipa alcătuită din T. Pragalaki, J.G. Bloukas și P. Kotzekidou au analizat modul în care culturile starter au inhibat atât Listeria monocytogenes cât și Escherichia coli O157: H7 în mediu bulion lichid și în timpul procesării mezelurilor fermentate.

Studiul este publicat in revista Meat Science.

Efectul antimicrobian a celor două culturi starter autohtone de Lactobacillus sakei fost evaluat in vitro (în mediu bulion lichid) și cu testele situ.

Inactivare agenților patogeni Listeria monocytogenes (serotipul 4ab nr. 10) și Escherichia coli O157: H7 ATCC 43888 au fost investigate în timpul producției de mezeluri fermentate după o rețetă tipic grecescă folosind o tulpină L. sakei pe post de cultură starter.

Cinetica de inactivare a fost modelată cu ajutorul unui instrument numit GInaFiT, folosit pentru a evalua curbele de supraviețuire ale microbilor.

Până la sfârșitul perioadei de maturare, inhibarea L. monocytogenes a fost semnificativă cu tratamente L. sakei 8416 și L. sakei 4413 comparativ cu tratamentul de control.

Concluzia a fost că utilizarea culturilor starter autohtone constituie o îmbunătățire suplimentară a siguranței microbiene prin reducerea agenților patogeni care provoacă toxiinfecții alimentare.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...