Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SUA anulează interdicția importurilor de porc din Polonia

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 31 octombrie, 2018

În urma unei decizii a Departamentului Agriculturii din SUA de a suspenda importurile de carne de porc din Polonia, din cauza temerilor legate de pesta porcină africană, ministrul polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, a anunțat că sa ajuns la un acord și că interdicția va fi ridicată.

 

„O reacție rapidă și argumente puternice permit cărnii de porc poloneze de la 16 ferme să se întoarcă, fără restricții, pe piața americană”, a declarat Ardanowski într-o declarație. Alte trei companii din Polonia vor putea să exporte în SUA numai produse din carne de porc complet gătite.

 

Restricțiile au fost introduse la 18 octombrie, după ce Serviciul de inspecție a sănătății animalelor și plantelor (APHIS), a exprimat îngrijorarea cu privire la amplasarea unor unități poloneze de prelucrare a cărnii, care au fost autorizate să își exporte produsele în SUA, în zone cu pericol de focare de PPA. Cu toate acestea, jucătorii polonezi din industria cărnii au negat că activitățile lor au loc în zonele afectate de pestă porcină africană (ASF).

 

Ulterior, la 19 octombrie, Inspectoratul General Veterinar din Polonia (GVI) a emis o cerere oficială de eliminare a restricțiilor acordate omologului său american.

 

„Partea poloneză nu este de acord cu poziția părții americane, deoarece livrările de carne de porc pe piața americană se desfășoară în conformitate cu termenii conveniți, ceea ce înseamnă că provin din zone care nu sunt acoperite de restricțiile formale impuse de UE în ceea ce privește ASF „, se arată în declarație.

 

Procesorul local de carne Animex, filiala din Polonia a companiei americane Smithfield Foods, a fost una dintre companiile afectate de cele mai recente restricții. Andrzej Pawelczak, directorul PR și purtătorul de cuvânt al delegației poloneze, a lansat o declarație în care a spus că operațiunile de carne de porc din Animex erau situate în afara zonelor afectate de ASF.

 

„În ceea ce privește informațiile privind suspendarea temporară a importurilor de carne de porc poloneză de către SUA, informăm că unitatea Animex Foods din Ełk, numită de partea americană, este situată în afara zonelor supuse restricțiilor ASF”, a spus Pawelczak .

 

„Deoarece faptele de mai sus nu au fost niciodată supuse unor observații sau rezerve negative de către serviciile veterinare poloneze sau de partea americană, sperăm că aceste îndoieli vor fi rezolvate în curând, iar importurile de carne de porc poloneză vor fi restaurate pe piața americană”. Ełk este situat în regiunea nord-estică a țării, aproximativ 223 km de capitala țării, Varșovia.

 

În plus față de facilitatea din Ełk, Animex operează în Morline, Szczecin, Starachowice, Iława, Suwałki, Opole și Kutno, potrivit datelor furnizate de industria cărnii. Compania pretinde a fi cel mai mare producător de carne de porc, păsări de curte și produse din carne prelucrată pe piața poloneză, precum și cel mai mare exportator de carne din țară. Animex Foods a devenit parte a companiei Smithfield Foods în 1999 și, în 2013, a devenit o filială a grupului WH din China, informeaza Global Meat News.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...