Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sua: exporturile de carne din aprilie au fost sub semnul crizei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Desi nu s-a putut sustrage economiei mondiale in scadere, vanzarea de carne din Statele Unite a inregistrat totusi rezultate bune in prima parte a anului, spun specialistii. Astfel, comertul cu carne si preparate din carne de porc a scazut in aprilie 2009 cu 10% ca volum si cu 4% ca valoare fata de perioada similara a anului 2008. In primele patru luni ale anului, exporturile de carne de porc din America au crescut insa cu trei procente peste limita record inregistrata in 2008, in timp ce cresterea valorica a fost de sase procente, la 1.495 miliarde de dolari. Exporturile de carne de vita au scazut insa cu 1,4% ca volum si cu 6% ca valoare in aprilie.

Un alt exportator important la nivel global pe segmentul carnii de porc este Japonia, ale carei volume vandute in afara tarii cu crescut cu 9% in primele 4 luni ale anului, in timp ce luna aprilie a fost sub semnul unei scaderi usoare.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...