Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sua: exporturile de carne din aprilie au fost sub semnul crizei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Desi nu s-a putut sustrage economiei mondiale in scadere, vanzarea de carne din Statele Unite a inregistrat totusi rezultate bune in prima parte a anului, spun specialistii. Astfel, comertul cu carne si preparate din carne de porc a scazut in aprilie 2009 cu 10% ca volum si cu 4% ca valoare fata de perioada similara a anului 2008. In primele patru luni ale anului, exporturile de carne de porc din America au crescut insa cu trei procente peste limita record inregistrata in 2008, in timp ce cresterea valorica a fost de sase procente, la 1.495 miliarde de dolari. Exporturile de carne de vita au scazut insa cu 1,4% ca volum si cu 6% ca valoare in aprilie.

Un alt exportator important la nivel global pe segmentul carnii de porc este Japonia, ale carei volume vandute in afara tarii cu crescut cu 9% in primele 4 luni ale anului, in timp ce luna aprilie a fost sub semnul unei scaderi usoare.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...