Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SUA, gata să reia importurile de carne de vită din Scoția

Autor: Miruna Soresculuni, 27 iunie, 2016

„SUA este deja pe punctul de a relua importurile de carne de vită din Marea Britanie, în timp ce piața canadiană este acum deschisă atât pentru carnea de vită cât și pentru cea de miel.Oportunitățile de export și veniturile producătorilor sunt potențial masive și este imperativ ca Scoția să continue promovarea  brand-urilor de carne roșie „, a declarat recent, secretarul de stat al economiei rurale, Fergus Ewing. 

Ewing a relevat faptul că eforturile de promovare a cărnii roșie scoțiene, atât la nivel local, cât și internațional ar putea fi transformată în cazul în care o cotă mai corectă a sistemului de prelevări de carne roșie ar putea fi asigurate de la Westminster. Acest lucru ar permite Scoției să investească 1,5 milioane £ pe an, în acest sector al cărnii.

„De aceea am sunat guvernul britanic pentru a cere urgent să se inițieze propuneri legislative pentru a da Scoției o cotă mai corectă a taxei, în conformitate cu recomandările Defra primite în decembrie 2015, și am scris ministrului Agriculturii.

„Dacă Scoția ar fi capabilă să aplice cu succes statutul de risc neglijabil, am putea fi prima regiune din lume care ar face acest lucru. Suntem dornici să se înțeleagă implicațiile complete ale acestui statut pentru industrie, și acesta este motivul pentru care guvernul scoțian va lansa consultări, la nivel oficial, ca răspuns la scrisoarea Asociației Scoțiene de Carne (SAMW), care a solicitat asumarea statutului de ”risc neglijabil”, la nivel de țară.

A fost încheiat Tratatul de Liber-schimb UE-Japonia
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană și Japonia au încheiat Acordul de Liber-schimb. Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România, 271 de...

Interpack Dusseldorf își extinde operațiunile în Africa
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 decembrie 2018

(Comunicat) Interpack-Messe Düsseldorf se extinde în regiunea Orientul Mijlociu (MEA), sub denumirea de "PACprocess MEA", care va avea loc anual la Centrul Internațional de Expoziții din Cairo, începând din decembrie 2019.   Târgul de comerț poate conta pe sprijinul larg numeroși parteneri de afaceri și organizații...