Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SUA, gata să reia importurile de carne de vită din Scoția

Autor: Miruna Soresculuni, 27 iunie, 2016

„SUA este deja pe punctul de a relua importurile de carne de vită din Marea Britanie, în timp ce piața canadiană este acum deschisă atât pentru carnea de vită cât și pentru cea de miel.Oportunitățile de export și veniturile producătorilor sunt potențial masive și este imperativ ca Scoția să continue promovarea  brand-urilor de carne roșie „, a declarat recent, secretarul de stat al economiei rurale, Fergus Ewing. 

Ewing a relevat faptul că eforturile de promovare a cărnii roșie scoțiene, atât la nivel local, cât și internațional ar putea fi transformată în cazul în care o cotă mai corectă a sistemului de prelevări de carne roșie ar putea fi asigurate de la Westminster. Acest lucru ar permite Scoției să investească 1,5 milioane £ pe an, în acest sector al cărnii.

„De aceea am sunat guvernul britanic pentru a cere urgent să se inițieze propuneri legislative pentru a da Scoției o cotă mai corectă a taxei, în conformitate cu recomandările Defra primite în decembrie 2015, și am scris ministrului Agriculturii.

„Dacă Scoția ar fi capabilă să aplice cu succes statutul de risc neglijabil, am putea fi prima regiune din lume care ar face acest lucru. Suntem dornici să se înțeleagă implicațiile complete ale acestui statut pentru industrie, și acesta este motivul pentru care guvernul scoțian va lansa consultări, la nivel oficial, ca răspuns la scrisoarea Asociației Scoțiene de Carne (SAMW), care a solicitat asumarea statutului de ”risc neglijabil”, la nivel de țară.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...