Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SUA, gata să reia importurile de carne de vită din Scoția

Autor: Miruna Soresculuni, 27 iunie, 2016

„SUA este deja pe punctul de a relua importurile de carne de vită din Marea Britanie, în timp ce piața canadiană este acum deschisă atât pentru carnea de vită cât și pentru cea de miel.Oportunitățile de export și veniturile producătorilor sunt potențial masive și este imperativ ca Scoția să continue promovarea  brand-urilor de carne roșie „, a declarat recent, secretarul de stat al economiei rurale, Fergus Ewing. 

Ewing a relevat faptul că eforturile de promovare a cărnii roșie scoțiene, atât la nivel local, cât și internațional ar putea fi transformată în cazul în care o cotă mai corectă a sistemului de prelevări de carne roșie ar putea fi asigurate de la Westminster. Acest lucru ar permite Scoției să investească 1,5 milioane £ pe an, în acest sector al cărnii.

„De aceea am sunat guvernul britanic pentru a cere urgent să se inițieze propuneri legislative pentru a da Scoției o cotă mai corectă a taxei, în conformitate cu recomandările Defra primite în decembrie 2015, și am scris ministrului Agriculturii.

„Dacă Scoția ar fi capabilă să aplice cu succes statutul de risc neglijabil, am putea fi prima regiune din lume care ar face acest lucru. Suntem dornici să se înțeleagă implicațiile complete ale acestui statut pentru industrie, și acesta este motivul pentru care guvernul scoțian va lansa consultări, la nivel oficial, ca răspuns la scrisoarea Asociației Scoțiene de Carne (SAMW), care a solicitat asumarea statutului de ”risc neglijabil”, la nivel de țară.

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.   Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding...