Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

SUA introduce o nouă lege a etichetării cărnii de vită

Autor: Aura Alexa Ioanluni, 18 mai, 2015

Noi norme privind etichetarea cărnii de vită trebuie să fie introduse anul viitor în SUA, după dezbateri ample. Producătorii şi retailerii vor trebui să ofere consumatorilor mai multe informaţii despre cum să pregătească, în condiţii de siguranţă, produsele de carne.

 

„Etichetarea cărnii de vită, care va cuprinde inclusiv instrucţiuni degătire, pe ambalaj, reprezintă paşi importanţi în a ajuta consumatorii să pregătească, în condiţii de siguranţă aceste produse”, a declarat Al Almanza, şeful Departamentului de siguranţă alimentară pentru agricultură (USDA), potrivit GlobalMeatNews.com.

„Această schimbare va duce la o siguranţă în ceea ce priveşte mesele mai sigure şi va produce mai puţine boli”, a mai spus oficialul american.

 

Pentru a spori fragilitatea cărnii, unele bucăţi de carne sunt frăgezite mecanic, prin perforare cu ace sau lame mici, cu scopul de a sparge ţesutul. Acest procedeu însă, poate introduce agenţi patogeni pe suprafaţa tăiată, ceea ce face ca procesul de gătire corectă să fie foarte important şi necesar.

Prezenţa potenţială a agenţilor patogeni în interiorul acestor produse înseamnă că această carne trebuie gătită în cu totul alt mod decât cel obişnuit. Noile norme de etichetare, care vor intra în vigoare în luna mai a anului 2016, ar trebui să poarte aceste etichete, prin care să se stipuleze clar că, la procesarea cărnii, au fost folosite lame sau ace mecanice. Etichetele trebuie să includă, de asemenea, instrucţiuni de gătit, astfel încât consumatorii să ştie cum să prepare sănătos carnea, în condiţii de maximă siguranţă.

 

Barry Carpenter, preşedintele Institutului de carne din Americade Nord, a declarat că toate companiile de carne vor pune în aplicare aceste noi instrucţiuni:

„Suntem încrezători în siguranţa produselor care sunt frăgezite mecanic, pentru că acestea cresc fragilitatea acestora, iar aces lucru reprezintă o calitate pe care consumatorii de carne o apreciază la produsele pe care le cumpără”, a mai spus Carpenter.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...