Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sua – preturi excelente la carnea de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata americana a carnii de porcine beneficiaza in aceasta perioada de preturi excelente. Astfel, valoarea estimata pe piata futures pentru luna aprilie este cea de a treia cea mai ridicata valoare inregistrata in istorie, la nivelul de 86,10 dolari.

In perioada 2004-2008, pretul a crescut cu 12 dolari/cwt (1 cwt reprezinta 100 de uncii sau 45 kilograme). In mod normal, preturile de retail pentru carnea de porc ar fi undeva in jurul valorii de 90 dolari/cwt. Aceste preturi bune vor influenta valoarea cu care consumatorul final va obtine carnea la galantar iar pretul de achizitie va creste semnificativ.

In ceea ce priveste carnea de vita dar si cea de curcan, estimarile lunare oferite de Departamentul american pentru Agricultura arata ca preturile de retail au fost mai mari decat anul trecut, in timp ce la porc si carne de pui s-a inregistrat o scadere. La curcan, pretul a crescut cu 5,8% fata de luna precedenta si cu 3,6% fata de anul trecut. La carnea de vita, in schimb, cresterea a fost de doar 2,5% fata de luna precedenta.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...