Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sua – preturi excelente la carnea de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata americana a carnii de porcine beneficiaza in aceasta perioada de preturi excelente. Astfel, valoarea estimata pe piata futures pentru luna aprilie este cea de a treia cea mai ridicata valoare inregistrata in istorie, la nivelul de 86,10 dolari.

In perioada 2004-2008, pretul a crescut cu 12 dolari/cwt (1 cwt reprezinta 100 de uncii sau 45 kilograme). In mod normal, preturile de retail pentru carnea de porc ar fi undeva in jurul valorii de 90 dolari/cwt. Aceste preturi bune vor influenta valoarea cu care consumatorul final va obtine carnea la galantar iar pretul de achizitie va creste semnificativ.

In ceea ce priveste carnea de vita dar si cea de curcan, estimarile lunare oferite de Departamentul american pentru Agricultura arata ca preturile de retail au fost mai mari decat anul trecut, in timp ce la porc si carne de pui s-a inregistrat o scadere. La curcan, pretul a crescut cu 5,8% fata de luna precedenta si cu 3,6% fata de anul trecut. La carnea de vita, in schimb, cresterea a fost de doar 2,5% fata de luna precedenta.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...