Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sua – preturi excelente la carnea de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata americana a carnii de porcine beneficiaza in aceasta perioada de preturi excelente. Astfel, valoarea estimata pe piata futures pentru luna aprilie este cea de a treia cea mai ridicata valoare inregistrata in istorie, la nivelul de 86,10 dolari.

In perioada 2004-2008, pretul a crescut cu 12 dolari/cwt (1 cwt reprezinta 100 de uncii sau 45 kilograme). In mod normal, preturile de retail pentru carnea de porc ar fi undeva in jurul valorii de 90 dolari/cwt. Aceste preturi bune vor influenta valoarea cu care consumatorul final va obtine carnea la galantar iar pretul de achizitie va creste semnificativ.

In ceea ce priveste carnea de vita dar si cea de curcan, estimarile lunare oferite de Departamentul american pentru Agricultura arata ca preturile de retail au fost mai mari decat anul trecut, in timp ce la porc si carne de pui s-a inregistrat o scadere. La curcan, pretul a crescut cu 5,8% fata de luna precedenta si cu 3,6% fata de anul trecut. La carnea de vita, in schimb, cresterea a fost de doar 2,5% fata de luna precedenta.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...