Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sua: somonul modificat genetic este sigur pentru consum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

US Food and Drug Administration (FDA) a stabilit ca somonul modificat genetic, care ajunge la maturitate mai repede decat somonul salbatic sau de acvacultura, este sigur pentru consumul uman si nu reprezinta o amenintare pentru mediu, scrie presa internationala.

Aquabounty, dezvoltatorul de somonului modificat genetic studiat de catre FDA, a reusit sa obtina aprobarea acestuia dupa trei ani de demersuri care au urmat altor sapte de dezvoltare si testare. Somonul Aquabounty poate creste pana la dimensiunea ceruta de piata in 18 luni, fata de 30 de luni cat sunt necesare la crescatoria de somon nemodificat genetic (de Atlantic), in prezent.

Aquabounty a obtinut acest rezultat prin introducerea unei gene a unui hormon de crestere, de la somonul Chinook, care este activa pe tot parcursul anului. In mod normal, somon produce hormon de crestere doar in vreme calda. Cu hormon de crestere produs pe tot parcursul anului, somonul AquAdvantage se dezvolta mai repede.

O lansare de succes a somonului Aquabounty ar reduce presiunea asupra stocurilor de somon salbatic in prezent amenintate de supra-consum. In plus, modificarile genetice similare la alte tipuri de peste ar putea atenua malnutritie in randul populatiilor umane si reduce stresul asupra stocurilor de peste la nivel mondial, apreciaza specialistii in domeniu.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...