Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sua: somonul modificat genetic este sigur pentru consum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

US Food and Drug Administration (FDA) a stabilit ca somonul modificat genetic, care ajunge la maturitate mai repede decat somonul salbatic sau de acvacultura, este sigur pentru consumul uman si nu reprezinta o amenintare pentru mediu, scrie presa internationala.

Aquabounty, dezvoltatorul de somonului modificat genetic studiat de catre FDA, a reusit sa obtina aprobarea acestuia dupa trei ani de demersuri care au urmat altor sapte de dezvoltare si testare. Somonul Aquabounty poate creste pana la dimensiunea ceruta de piata in 18 luni, fata de 30 de luni cat sunt necesare la crescatoria de somon nemodificat genetic (de Atlantic), in prezent.

Aquabounty a obtinut acest rezultat prin introducerea unei gene a unui hormon de crestere, de la somonul Chinook, care este activa pe tot parcursul anului. In mod normal, somon produce hormon de crestere doar in vreme calda. Cu hormon de crestere produs pe tot parcursul anului, somonul AquAdvantage se dezvolta mai repede.

O lansare de succes a somonului Aquabounty ar reduce presiunea asupra stocurilor de somon salbatic in prezent amenintate de supra-consum. In plus, modificarile genetice similare la alte tipuri de peste ar putea atenua malnutritie in randul populatiilor umane si reduce stresul asupra stocurilor de peste la nivel mondial, apreciaza specialistii in domeniu.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...