Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sua: somonul modificat genetic este sigur pentru consum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

US Food and Drug Administration (FDA) a stabilit ca somonul modificat genetic, care ajunge la maturitate mai repede decat somonul salbatic sau de acvacultura, este sigur pentru consumul uman si nu reprezinta o amenintare pentru mediu, scrie presa internationala.

Aquabounty, dezvoltatorul de somonului modificat genetic studiat de catre FDA, a reusit sa obtina aprobarea acestuia dupa trei ani de demersuri care au urmat altor sapte de dezvoltare si testare. Somonul Aquabounty poate creste pana la dimensiunea ceruta de piata in 18 luni, fata de 30 de luni cat sunt necesare la crescatoria de somon nemodificat genetic (de Atlantic), in prezent.

Aquabounty a obtinut acest rezultat prin introducerea unei gene a unui hormon de crestere, de la somonul Chinook, care este activa pe tot parcursul anului. In mod normal, somon produce hormon de crestere doar in vreme calda. Cu hormon de crestere produs pe tot parcursul anului, somonul AquAdvantage se dezvolta mai repede.

O lansare de succes a somonului Aquabounty ar reduce presiunea asupra stocurilor de somon salbatic in prezent amenintate de supra-consum. In plus, modificarile genetice similare la alte tipuri de peste ar putea atenua malnutritie in randul populatiilor umane si reduce stresul asupra stocurilor de peste la nivel mondial, apreciaza specialistii in domeniu.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...