Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sua: somonul modificat genetic este sigur pentru consum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

US Food and Drug Administration (FDA) a stabilit ca somonul modificat genetic, care ajunge la maturitate mai repede decat somonul salbatic sau de acvacultura, este sigur pentru consumul uman si nu reprezinta o amenintare pentru mediu, scrie presa internationala.

Aquabounty, dezvoltatorul de somonului modificat genetic studiat de catre FDA, a reusit sa obtina aprobarea acestuia dupa trei ani de demersuri care au urmat altor sapte de dezvoltare si testare. Somonul Aquabounty poate creste pana la dimensiunea ceruta de piata in 18 luni, fata de 30 de luni cat sunt necesare la crescatoria de somon nemodificat genetic (de Atlantic), in prezent.

Aquabounty a obtinut acest rezultat prin introducerea unei gene a unui hormon de crestere, de la somonul Chinook, care este activa pe tot parcursul anului. In mod normal, somon produce hormon de crestere doar in vreme calda. Cu hormon de crestere produs pe tot parcursul anului, somonul AquAdvantage se dezvolta mai repede.

O lansare de succes a somonului Aquabounty ar reduce presiunea asupra stocurilor de somon salbatic in prezent amenintate de supra-consum. In plus, modificarile genetice similare la alte tipuri de peste ar putea atenua malnutritie in randul populatiilor umane si reduce stresul asupra stocurilor de peste la nivel mondial, apreciaza specialistii in domeniu.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...