Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sua vrea sa reduca emisiile de gaze de la fermele de animale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia americana pentru Protectia Mediului impreuna cu USDA au demarat un nou acord care prevede reducerea emisiilor de gaze de la fermele de animale, scrie presa internationala. Proiectul are un buget de 3,9 milioane de dolari si isi propune ca in 5 ani sa ajute fermele sa limiteze emisiile de gaze dar si sa foloseasca biogazul produs.

Aceasta colaborare intre cele 2 institutii va permite extinderea asistentei tehnice oferite fermierilor si va oferi noi standarde constructorilor si asistenta la realizarea studiilor de fezabilitate.

Biogazul este compus in primul rand din metan, un gaz de 20 de ori mai puternic decat dioxidul de carbon. Biogazul emis de ferme poate fi folosit pentru a produce electricitate si caldura. Peste 150 de crescatori de animale din SUA folosesc in acest moment sistemele propuse de Agentie si USDA.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...