Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sua vrea sa reduca emisiile de gaze de la fermele de animale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia americana pentru Protectia Mediului impreuna cu USDA au demarat un nou acord care prevede reducerea emisiilor de gaze de la fermele de animale, scrie presa internationala. Proiectul are un buget de 3,9 milioane de dolari si isi propune ca in 5 ani sa ajute fermele sa limiteze emisiile de gaze dar si sa foloseasca biogazul produs.

Aceasta colaborare intre cele 2 institutii va permite extinderea asistentei tehnice oferite fermierilor si va oferi noi standarde constructorilor si asistenta la realizarea studiilor de fezabilitate.

Biogazul este compus in primul rand din metan, un gaz de 20 de ori mai puternic decat dioxidul de carbon. Biogazul emis de ferme poate fi folosit pentru a produce electricitate si caldura. Peste 150 de crescatori de animale din SUA folosesc in acest moment sistemele propuse de Agentie si USDA.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...