Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sub embargou rusesc, Lituania caută alte piețe pentru porci

Autor: Meat MIlkmarți, 15 aprilie, 2014

Introducerea embargoului rusesc asupra importurilor de carne de porc provenite din Lituania a determinat pe autrităţile locale să caute potenţiale pieţe pentru produsele lor în alte părţi ale lumii, scrie mass-media locale.

Algirdas Butkevicius, prim-ministrul Lituaniei, a declarat referitor la această problemă că, în prezent, lucrează cu Executivele din SUA, China, Republica Mldova, din ţările scandinave şi unele state din Africa, iar unele state şi-au exprimat deja interesul asupra importului de produse din Lituania.

„Vizita mea în China este planificată la începutul lunii septembrie. De asemenea, am decis să deschidem o ambasadă în Africa de Sud şi, de asemenea, negociem cu Ministerul Afacerilo Externe deschiderea unei ambasade în Brazilia”, a spus Butkyavichyus, notând că prin acest pas Lituania urmăreşte să-şi îmbunătăţească relaţiile de schimb cu aceste state.

Acesta a mai precizat că speră la soluţionarea cu succes a cazului interdicţiei aplicate de Rusia, în cadrul Curţii Organizaţiei Internaţionale de Comerţ, dar a adăugat că acest proces poate dura foarte mulţi ani. Conform declaraţiilor crescătorilor locali de porc, afacerile nu pot aştepta atât de mult, iar în această perioadă o parte importantă a prducătorilor ar putea intra în faliment.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...