Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Subvenție de 139 euro la hectar, în 2013

Autor: Ilie Stoianvineri, 27 septembrie, 2013

Agricultorii ar putea primi 139 de euro/hectar în anul 2013, potrivit unor calcule preliminare, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

“În anul 2013, calculele preliminare – pentru că suntem în perioadă de control – arată că plata europeană, SAPS, va fi undeva la 139 de euro pe hectar şi sigur că pachetul de la bugetul de stat îl vom negocia chiar în aceste zile cu Ministerul de Finanţe”, a spus Daniel Constantin, într-o conferinţă de specialitate.

Daniel Constantin a precizat că este important să avem un pachet apropiat de maximum, atât la plata pe suprafaţă, cât şi la plata pe cap de animal, şi că încearcă să explice Ministerului de Finanţe că în 2014 se poate aloca 100% din cât s-a alocat în 2013, iar anul viitor 75% din cât s-a alocat în 2013.

Plata pe suprafaţă este finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Pachetul financiar prevăzut pentru pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 1,264 miliarde de euro, în 2013, în creştere faţă de anul trecut cu peste 21%, când a totalizat 1,043 miliarde de euro.(Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...