Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subventii de peste 350 milioane lei pentru porci si pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform postului Antena satelor, crescatorii de pasari si porci vor beneficia din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pe anul 2012 de o sustinere financiara de 350 de milioane de lei pentru bunastarea pasarilor si animalelor, aferenta activitatilor din perioada 15 octombrie 2011 – 31 martie 2012.

Astfel, in bugetul MADR pe 2012 circa 195 de milioane de milioane de lei vor fi alocate producatorilor din sectorul avicol, sprijinul financiar fiind asigurat prin sase masuri care pot fi accesate separat sau in combinatii.

Pentru puii de carne se vor acorda 722 lei/Unitate Vita Mare (UVM) pe an (n.r.- UVM reprezinta incarcatura sau numarul de animale ce revin la un hectar de pasune si se stabileste in functie de productia de nutret verde la hectar si de necesarul de nutret verde al unui animal, pe zi sau pe o anumita perioada), iar pentru puii de carne 1.063 lei /UVM, pentru gaini ouatoare, 1.362 lei/UVM pentru gaini de reproductie rase grele, 2.062/UVM pentru puii de curca, 1.030 lei/UVM, pentru bobocii de gasca, 866 de lei/UVM pentru bobocii de rata.

De asemenea, pentru crescatorii de porcine se acorda 155 de milioane de lei pe sapte masuri accesate separat sau in combinatii, respectiv 535 lei /UMV pentru porcii grasi, 1.376 lei /UMV pentru scrofite si 415 lei/UMV pentru scroafe.

Formele de ajutor vizeaza asigurarea unor standarde ridicate de bunastare a acestor doua specii de animale.
Printre conditiile care trebuie oferite animalelor crescute in sistem intensiv se numara asigurarea unui spatiu mai mare si a unui microclimat, asigurarea unui iluminat natural mai mare de 9 ore pe zi sau 11 ore pe zi iluminat artificial, asigurarea de hrana mai bune din punct de vedere nutritiv sau, spre exemplu, la pasari, neutilizarea fainuri proteice, inclusiv a fainuri de peste, in hrana.

Beneficiarii acestor ajutoare de stat sunt producatorii agricoli, persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile individuale sau familiale care se angajeaza sa aplice una sau mai multe masuri de bunastare.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...