Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SubvenTii directe pentru fermierii afectaTi de crizA

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, Comisia Europeana a autorizat, miercuri 20 aprilie a.c., un Sistem de ajutoare de stat in valoare de 304 milioane de euro, destinat fermierilor romani afectati de criza.

Ajutoarele vor fi acordate pana in data de 31 decembrie 2011, insemnand subventii directe in cuantum de 15.000 de euro, pentru fiecare fermier in parte.

Subventia este accesibila tuturor fermierilor, indiferent de sub-sectorul productiei primare in care activeaza, cu singura conditie de a proba ca, la data de 1 iulie 2008, nu erau in dificultate.

Sistemul respecta Cadrul temporar de criza, Comisia Europeana considerand ca poate fi aprobat in baza art. 107, al Tratatului de functionare al Uniunii Europene.

Amintim ca, in luna februarie a acestui an, Comisia Europeana a autorizat o schema de credite subventionate pentru fermieri, in valoare de 30 de milioane de euro. (I.S.)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...