Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subvenții pentru producția de energie regenerabilă

Autor: Meat MIlkmarți, 18 martie, 2014

(Agerpres) Micii producători de electricitate din surse regenerabile vor primi, în locul certificatelor verzi, subvenţii sub forma unor tarife reglementate care se vor situa între 69,4 lei şi 167 euro pe MWh..

Producătorii de electricitate din surse regenerabile care dețin centrale cu o putere de până la 1 MW vor primi subvenții sub forma unor tarife reglementate care sunt acordate în funcție de tehnologia folosită. Astfel, cel mai mic preț îl vor primi cei care vor folosi pentru producerea energiei gazele de fermentare a deșeurilor, respectiv 69,4 euro pe MWh.

Proiectele pe bază de culturi energetice și deșeuri forestiere vor primi 134 de euro pe MWh, iar cele pe biomasă  vor beneficia de un preț de 109 euro pe MWh. Microhidrocentralele noi vor primi 141,9 euro pe MWh, iar cele retehnologizate – 137,7 euro pe MWh. Cel mai mare subvenţie va fi acordat proiectelor fotovoltaice, respectiv 167 de euro pe MWh.

Autorităţile din România trebuie să primească aprobarea Comisiei Europeană, întrucât reprezintă un ajutor de stat acordat sectorului producției de energie electrică din surse regenerabile.

Aproape 23% din consumul de energie al României provine din resurse regenerabile, fiind mult peste media Uniunii Europene (UE) de 14%, se arată într-un comunicat de presă al Eurostat (biroul de statistică al Uniunii Europene) dat publicităţii luni. România ocupă, astfel, locul şapte în UE în ceea ce priveşte ponderea consumului de energie din resurse regenerabile în consumul total de energie. Totodată, România este lider regional în ceea ce priveşte procentul de energie regenerabilă din consumul total de energie.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...