Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subvenţiile APIA din octombrie si noiembrie şi ce documente sunt necesare

Autor: Meat MIlkvineri, 3 octombrie, 2014

Fermierii vor primi, de pe 16 octombrie, avansurile de 79 de euro pe hectar pentru subvenţia pe suprafaţa şi trebuie să depună, de pe 1 octombrie documentele şi deconturile justificative pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor. Vezi lista completă a obligaţiilor fermierilor faţă de APIA în perioada octombrie – noiembrie, informeaza Recolta.

Recolta face, pe baza unor informaţii furnizate de APIA, calendarul fermierilor pentru lunile octombrie şi noiembrie cu subvenţiile pe care urmează să le primească şi documentele care trebuie depuse:

16 octombrie – plata avansurilor de 79 de euro pe hectar pentru SAPS

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au promis plata unui avans la subvenţia de suprafaţă începând cu data de 16 octombrie, banii urmând să ajungă în buzunarele fermierilor în cel mult două săptămâni de la data menţionată. Informaţia a fost confirmată, la solicitarea Recolta.EU şi de reprezentanţii APIA.

De acest avans vor beneficia toţi fermierii care au accesat Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), precum şi măsurile de dezvoltare rurală, în Campania 2014, pentru care s-a efectuat verificarea necesară a îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate.

Fermierii români au putut depune cereri pentru a primi subvenţie pe suprafaţă în perioada 3 martie – 15 mai, pentru intervalul 16 mai – 10 iunie fiind percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

În total, s-au depus 1.025.772 de cereri pentru o suprafaţă de peste 9,9 milioane de hectare de teren. Suma totală alocată pentru cei 1,05 milioane de fermieri care au depus cereri este de 692 de milioane de euro. Subvenţia totală în acest an este de 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.

Plata subvenţiilor pentru bunăstare la sectorul porcine

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) au precizat, pentru Recolta.EU că se vor depune toate eforturiIe necesare pentru a efectua, în perioada următoare, plata către fermierii care au accesat Măsura 215 – Plăţile pentru bunăstarea animalelor – Sectorul porcine.

Zootehniştii au putut depune cererile de plată pentru această măsură până pe 18 august inclusiv.

Depunerea cererilor pentru ajutoarele specifice în agricultura ecologică, până pe 28 noiembrie 2014

Fermierii pot depune, până pe 28 noiembrie, cererea pentru acordarea ajutoarelor specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

Potrivit APIA, fermierii pot depune pentru măsura mai sus menţionată cererea însoţită de documentele solicitate (ex.: contractul încheiat între beneficiar şi un organism de inspecţie şi certificare, organism acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), potrivit specificului exploataţiei înregistrate în sistemul de agricultura ecologică, până la termenul limită de depunere, respectiv 28 noiembrie 20 14, la Centrul judeţean APIA pe a cărui rază teritorială se afla situată exploataţia.

Autorităţile pun la bătaie, pentru acest an, 7.098.000 de euro pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în agricultura ecologică, dintre care 5.798.000 de euro pentru producţia vegetală şi 1.300.000 de euro pentru producţia animalieră.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului specific este până pe 28 noiembrie 2014 şi, corelativ, până la data de 5 decembrie 2014, se eliberează de către organismul de inspecție și certificare (OIC) documentul justificativ, respectiv certificatul de conformitate. Controlul la faţa locului se efectuează începând cu data de 6 ianuarie 2015.

Depunere documente justificative pentru Măsura 215, de pe 1 octombrie

Potrivit APIA, începând cu 1 octombrie 20 14, se vor depune documentele/deconturile justificative pentru Măsura 215 Plăţi privind bunăstarea animalelor – sector porcine şi păsări. (mai multe pe www.recolta.eu)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...