Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subvențiile la ovine din 2015, în pericol

Autor: Meat MIlkluni, 29 septembrie, 2014

APIA efectuează până în 28 septembrie 2014 controlul la faţa locului, în exploataţiile de ovine şi caprine din zonele defavorizate, şi până în 21 decembrie 2014, în exploataţiile de bovine din zonele defavorizate care au depus cereri de plată în 2014.

Crescătorii de animale au obligaţia de a menţine în exploataţie animalele pentru care au solicitat ajutorul specific până la datele respective, chiar dacă au fost controlaţi deja, avertizează APIA, noteaza Agroinfo.

Controlul în exploataţiile de ovine/caprine care au solicitat ANT în 2014 trebuia încheiat în 18 septembrie.
Marcel Andrei, preşedintele SNCR, spune că la ovine, în cererile de plată, au fost peste 2 milioane de animale în plus faţă de anul trecut. „Sunt în total în jur de 10 mil. de capete. Sunt judeţe în care acum se numără toate animalele, iar unde trebuie să se numere, nu se numără. Am făcut adresă să fie membri ai asociaţiilor în echipele de control în teren şi nu am fost primiţi. (…) Avem probleme şi la Registrul fermei, pentru că este încă la medicii concesionari şi acum crescătorii sunt respinşi de la plată”.

Gheorghe Dioane consideră că „Dacă se adevereşte zvonul că toată lumea care a primit subvenţii în valoare de peste 5.000 de euro trebuie să fie societate comercială, eu spun că la anul cel puţin 1,5 milioane de animale nu vor mai intra la subvenţie şi va fi o catastrofă socială pe acest sector”. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...