Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subventiile vor fi majorate la ovine si bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Mediafax citata de Agroinfo, Ministerul Agriculturii a declarat luni, in cadrul conferintei de presa organizate la sediul MADR, ca va incerca sa majoreze cu 10-12% subventiile pe cap de animal.

Astfel, potrivit lui Valeriu Tabara, suma pe care fermierii o vor primi ar putea creste de la 40 la 45 de lei pentru ovine si de la 410 la 469 de lei pentru bovine.

Valeriu Tabara a subliniat ca, in acest an, crescatorii de bovine din zonele defavorizate beneficiaza de 6,5 milioane de euro reprezentand subventii pentru carne si de 22 de milioane de euro subventii pentru lapte. Ne batem in continuare pentru ca subventia pe cap de animal sa creasca cu cel putin 10-12%, a spus Tabara.

Referitor la manifestatiile crescatorilor de bovine care au avut loc zilele trecute, ministrul a afirmat ca acestea nu sunt justificate. Eu astept de la ei nu numai cereri legate de bani, ci si organizarea lor interioara. A sta numai cu mana intinsa catre bugetul de stat nu e in regula, a spus Tabara, care a adaugat ca in controalele realizate la crescatorii de bovine au fost gasite animale lipsa si inexactitati.

Crescatorii de bovine au protestat de miercuri pana vineri in Bucuresti, cerand printre altele majorarea subventiei pe cap de bovina, si au amenintat ca, daca nu le vor fi solutionate cererile, vor organiza un miting de amploare si vor bloca drumurile.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...