Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subventiile vor fi majorate la ovine si bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Mediafax citata de Agroinfo, Ministerul Agriculturii a declarat luni, in cadrul conferintei de presa organizate la sediul MADR, ca va incerca sa majoreze cu 10-12% subventiile pe cap de animal.

Astfel, potrivit lui Valeriu Tabara, suma pe care fermierii o vor primi ar putea creste de la 40 la 45 de lei pentru ovine si de la 410 la 469 de lei pentru bovine.

Valeriu Tabara a subliniat ca, in acest an, crescatorii de bovine din zonele defavorizate beneficiaza de 6,5 milioane de euro reprezentand subventii pentru carne si de 22 de milioane de euro subventii pentru lapte. Ne batem in continuare pentru ca subventia pe cap de animal sa creasca cu cel putin 10-12%, a spus Tabara.

Referitor la manifestatiile crescatorilor de bovine care au avut loc zilele trecute, ministrul a afirmat ca acestea nu sunt justificate. Eu astept de la ei nu numai cereri legate de bani, ci si organizarea lor interioara. A sta numai cu mana intinsa catre bugetul de stat nu e in regula, a spus Tabara, care a adaugat ca in controalele realizate la crescatorii de bovine au fost gasite animale lipsa si inexactitati.

Crescatorii de bovine au protestat de miercuri pana vineri in Bucuresti, cerand printre altele majorarea subventiei pe cap de bovina, si au amenintat ca, daca nu le vor fi solutionate cererile, vor organiza un miting de amploare si vor bloca drumurile.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...