Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Subventiile vor fi majorate la ovine si bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Mediafax citata de Agroinfo, Ministerul Agriculturii a declarat luni, in cadrul conferintei de presa organizate la sediul MADR, ca va incerca sa majoreze cu 10-12% subventiile pe cap de animal.

Astfel, potrivit lui Valeriu Tabara, suma pe care fermierii o vor primi ar putea creste de la 40 la 45 de lei pentru ovine si de la 410 la 469 de lei pentru bovine.

Valeriu Tabara a subliniat ca, in acest an, crescatorii de bovine din zonele defavorizate beneficiaza de 6,5 milioane de euro reprezentand subventii pentru carne si de 22 de milioane de euro subventii pentru lapte. Ne batem in continuare pentru ca subventia pe cap de animal sa creasca cu cel putin 10-12%, a spus Tabara.

Referitor la manifestatiile crescatorilor de bovine care au avut loc zilele trecute, ministrul a afirmat ca acestea nu sunt justificate. Eu astept de la ei nu numai cereri legate de bani, ci si organizarea lor interioara. A sta numai cu mana intinsa catre bugetul de stat nu e in regula, a spus Tabara, care a adaugat ca in controalele realizate la crescatorii de bovine au fost gasite animale lipsa si inexactitati.

Crescatorii de bovine au protestat de miercuri pana vineri in Bucuresti, cerand printre altele majorarea subventiei pe cap de bovina, si au amenintat ca, daca nu le vor fi solutionate cererile, vor organiza un miting de amploare si vor bloca drumurile.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...