Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Subvențiile vor viza sistemele integrate

Autor: Meat MIlkvineri, 26 septembrie, 2014

Prezent la conferința Mediafax, Daniel Constantin a declarat participanților că noul PNDR va pune accentul pe dezvoltare rurală și mai puțin pe subvenționarea agrozootehniei care se rezumă doar la producția primară.

”Într-adevăr, România înregistrează producții bune la cultura mare, până la embargoul rusesc exportam animale vii, în special ovine, am dezvoltat piețe terțe, dar va trebui să dezvoltăm acele activități cu profit sporit. De aceea, vor fi favorizați în perioada următoare acei fermieri care își vor dezvolta afacerea în sistem integrat, construindu-și și unități de procesare.

Tocmai de aceea, bag de seamă că, de exemplu, acum, pe măsura 121 sunt puține cereri, pentru că se așteaptă noul program de plăți care, în funcție de calitatea proiectelor, plățile nerambursabile vor ajunge până la 90 % din fondurile primite ca sprijin.”

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...