Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suceava are aproape 100 de produse tradiţionale atestate

Autor: Meat MIlkluni, 13 ianuarie, 2014

Direcţia pentru Agricultură Suceava acordă consultanţă şi informaţii privind agricultura ecologică, dar întocmeşte şi baza de date aferentă, prin verificarea dosarelor şi înregistrarea fişelor operatorilor din acest domeniu, informează prima instituţie agricolă a judeţului într-un raport în care se mai arată că Direcţia efectuează şi inspecţii, conform tematicilor transmise de Ministerul Agriculturi şi Dezvoltării Rurale şi care vizează respectarea reglementărilor în vigoare de către operatorii înregistraţi la direcţia agricolă.

Potrivit lui Beatrice Botuşan, de la Direcţia pentru Agricultură, în 2013, s-a acordat consultanţă pentru 20 de solicitanţi care, la rândul lor, s-au arătat interesaţi de sistemul ecologic.

Lucrătorii direcţiei au consiliat producători agricoli, agenţi economici şi procesatori cu privire la promovarea produselor tradiţionale, omologarea şi certificarea lor. În 2013, au fost consiliaţi 39 agenţi economici, informaţiile furnizate referindu-se la recunoaşterea şi protecţia produselor tradiţionale româneşti în Uniunea Europeană. Conform datelor Direcţiei pentru Agricultură, în judeţ sunt fabricate şi atestate 94 de produse tradiţionale, dintre care 31 în domeniul laptelui, 60 în cel al cărnii şi 3 în domeniul băuturilor.

În sistemul ecologic, au fost procesate 2.006 fişe ale operatorilor înregistraţi la Direcţia pentru Agricultură. (ziarulevenimentul.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...