Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Suceava: Avantaje creșterii vacilor de carne

Autor: Meat MIlkvineri, 22 martie, 2013

În cursul săptămânii acesteia, la sediul Direcţiei Agricole Suceava a avut loc un seminar în cadrul căruia au fost prezentate avantajele creşterii vacilor din rasa Angus, informează Recolta.eu.

Celor prezenţi li s-a explicat că este avantajos economic să se orienteze mai mult spre rasele de bovine de carne.

Au vorbit Vasile Pachiţanu, preşedintele Asociaţiei Angus.Ro, care le-a arătat crescătorilor avantajele înfiinţării unei ferme cu bovine din această rasă. Vacile Angus au marele avantaj că nu necesită investiţii în adăposturi. În 16-19 luni, bovina atinge o greutate de 650 de kilograme, cu un randament de carcasă de 65-70%.

„Crescătorii, chiar şi cei mici, pot primi sprijin direct şi calificat pentru accelerarea ritmului de creştere a rasei Angus şi a hibrizilor acesteia”, a spus Vasile Pachiţanu.

La rândul său, directorul Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Schipor, a subliniat avantajul fermelor de vaci pentru carne într-o perioadă în care preţul scăzut al laptelui le pune probleme crescătorilor de bovine pentru lapte. (mai multe pe Recolta.eu).

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...