Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suedezii propun taxa pe consumul de carne, pentru descurajarea consumului

Autor: Ilie Stoianvineri, 8 februarie, 2013

Comitetul pe agricultură al Parlamentului European s-a întrunit pentru a discuta despre ajutorul pe care îl poate acorda fermierilor. În cadrul Întâlnirilor, comisia suedeză a propus introducerea unei taxe pe consumul de carne, pentru a descuraja creşterea animalelor şi impactul negativ pe care aceasta îl are asupra mediului.

În raportul suedezilor se menţionează că “Reglementările pentru mediu şi stimulentele financiare, cum ar fi taxele, sunt alternative posibile. E de preferat ca acestea să fie implementate peste tot în Uniunea Europeana, nu numai la nivel national”.

Nu toţi susţin însă propunerea. Marit Paulsen, vice-preşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, spune că raportul este “interesant şi rezonabil”, dar că nu ar merge pana acolo încat să sustină introducerea unei taxe.

“Încă mai cred în puterea informării. În acest caz, cred că oamenii pot decide singuri să facă alegerile corecte. Să începem de acolo şi apoi să mărim taxele. Cred că oricum carnea se va scumpi”, a declarat Paulsen pentru EurActiv.

Anul trecut, un suedez a consumat, în medie, 87 de kilograme de carne, cea mai mare parte fiind carne de vită. Paulsen spune că ar prefera ca fiecare persoană sa cosume doar 45-50 de kilograme de carne, ajungând astfel la nivelul de acum 20 de ani.

“Este nevoie de multe resurse pentru a produce carnea, în comparaţie cu cele necesare pentru cultivarea legumelor. Pagubele sunt atât de mari, încât ar putea conduce, în viitor, la dispariţia pădurilor. Ar trebui identificate tipurile de carne pentru a căror producţie se consuma cele mai multe resurse iar acestea să fie taxate în plus”, a declarat un membru al comisiei suedeze, pentru postul de radio naţional.

Oficialii europeni estimează că până în 2020 va avea loc o creştere uşoară a consumului de carne de pasare şi porc, în timp ce preferinţa pentru carnea de vită si de oaie va scădea. (EurActiv)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...