Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinele din marea britanie verificate contra virusului hepatitei e

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit pig333.com, proiectul european FP7-VITAL, privitor la sanatatea animalelor destinate procesarii, si-a extins investigatiile in Marea Britanie, acolo unde se banuieste ca exista un potential de transfer al virusului Hepatitei E de la porci, la om.

Astfel, specialistii programului Integrated Monitoring and Control of Foodborne Viruses in European Food Supply Chains vor analiza si monitoriza probele prelevate de la fermele de crestere a porcilor din Regatul Unit, rezultatele urmand a fi communicate tuturor tarilor member ale Uniunii Europene.

Veterinarii europeni considera ca pe lantul de trasabilitate exista trei puncte nevralgice: contactul uman in ferme, abatorizarea si procesarea. Daca se va dovedi ca pericolul este real, Marea Britanie va mai bifa inca un punct negative in dreptul sau, in ceea ce priveste siguranta alimentara.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...