Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinele din marea britanie verificate contra virusului hepatitei e

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit pig333.com, proiectul european FP7-VITAL, privitor la sanatatea animalelor destinate procesarii, si-a extins investigatiile in Marea Britanie, acolo unde se banuieste ca exista un potential de transfer al virusului Hepatitei E de la porci, la om.

Astfel, specialistii programului Integrated Monitoring and Control of Foodborne Viruses in European Food Supply Chains vor analiza si monitoriza probele prelevate de la fermele de crestere a porcilor din Regatul Unit, rezultatele urmand a fi communicate tuturor tarilor member ale Uniunii Europene.

Veterinarii europeni considera ca pe lantul de trasabilitate exista trei puncte nevralgice: contactul uman in ferme, abatorizarea si procesarea. Daca se va dovedi ca pericolul este real, Marea Britanie va mai bifa inca un punct negative in dreptul sau, in ceea ce priveste siguranta alimentara.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...