Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinele din marea britanie verificate contra virusului hepatitei e

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit pig333.com, proiectul european FP7-VITAL, privitor la sanatatea animalelor destinate procesarii, si-a extins investigatiile in Marea Britanie, acolo unde se banuieste ca exista un potential de transfer al virusului Hepatitei E de la porci, la om.

Astfel, specialistii programului Integrated Monitoring and Control of Foodborne Viruses in European Food Supply Chains vor analiza si monitoriza probele prelevate de la fermele de crestere a porcilor din Regatul Unit, rezultatele urmand a fi communicate tuturor tarilor member ale Uniunii Europene.

Veterinarii europeni considera ca pe lantul de trasabilitate exista trei puncte nevralgice: contactul uman in ferme, abatorizarea si procesarea. Daca se va dovedi ca pericolul este real, Marea Britanie va mai bifa inca un punct negative in dreptul sau, in ceea ce priveste siguranta alimentara.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...