Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Suinele, libere la export doar cu abatorizare conforma

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Estimarile economice anticipeaza, pentru anul urmator, exportul carnii de porc va aduce in visteria romaneasca un profit ce ar oscila sensibil in jurul unui miliard de euro.

Pe langa factorilor implicati in cresterea suinelor (de la marile exploatatii la micii crescatori), cei responsabili de abatorizare si procesare/transare primara vor fi obligati sa mearga exclusiv pe drumul trasat de Directiva 93/113CE si Ordinul ANSVSA 180/2006. Sunt actele normative ce stabilesc conditiile de sacrificare a animalelor (inclusiv a porcilor), cu respectarea normelor sanitare veterinare prevazute de normativele UE si inmplementate in legislatia romaneasca.

Operatiunea asomarii porcilor inaintea sacrificarii este obligatorie in toate abatoarele (functionale numai autorizate sanitar-veterinar) prin folosirea pistolului cu glont captiv.

Pentru respectarea acestei cerinte legislative, medicii veterinari angajati, dar si cei de libera practica concesionari din cadrul cincumscriptiilor locale sunt obligatoriu dotati cu pistol cu glont captiv pentru asomare. Liber profesionistii au la dispozitie cite 40 de capse aferente, urmind sa efectueze operatia la cererea crescatorilor, inaintea sacrificarii. (TS)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...