Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinele, libere la export doar cu abatorizare conforma

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Estimarile economice anticipeaza, pentru anul urmator, exportul carnii de porc va aduce in visteria romaneasca un profit ce ar oscila sensibil in jurul unui miliard de euro.

Pe langa factorilor implicati in cresterea suinelor (de la marile exploatatii la micii crescatori), cei responsabili de abatorizare si procesare/transare primara vor fi obligati sa mearga exclusiv pe drumul trasat de Directiva 93/113CE si Ordinul ANSVSA 180/2006. Sunt actele normative ce stabilesc conditiile de sacrificare a animalelor (inclusiv a porcilor), cu respectarea normelor sanitare veterinare prevazute de normativele UE si inmplementate in legislatia romaneasca.

Operatiunea asomarii porcilor inaintea sacrificarii este obligatorie in toate abatoarele (functionale numai autorizate sanitar-veterinar) prin folosirea pistolului cu glont captiv.

Pentru respectarea acestei cerinte legislative, medicii veterinari angajati, dar si cei de libera practica concesionari din cadrul cincumscriptiilor locale sunt obligatoriu dotati cu pistol cu glont captiv pentru asomare. Liber profesionistii au la dispozitie cite 40 de capse aferente, urmind sa efectueze operatia la cererea crescatorilor, inaintea sacrificarii. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...