Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinele, libere la export doar cu abatorizare conforma

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Estimarile economice anticipeaza, pentru anul urmator, exportul carnii de porc va aduce in visteria romaneasca un profit ce ar oscila sensibil in jurul unui miliard de euro.

Pe langa factorilor implicati in cresterea suinelor (de la marile exploatatii la micii crescatori), cei responsabili de abatorizare si procesare/transare primara vor fi obligati sa mearga exclusiv pe drumul trasat de Directiva 93/113CE si Ordinul ANSVSA 180/2006. Sunt actele normative ce stabilesc conditiile de sacrificare a animalelor (inclusiv a porcilor), cu respectarea normelor sanitare veterinare prevazute de normativele UE si inmplementate in legislatia romaneasca.

Operatiunea asomarii porcilor inaintea sacrificarii este obligatorie in toate abatoarele (functionale numai autorizate sanitar-veterinar) prin folosirea pistolului cu glont captiv.

Pentru respectarea acestei cerinte legislative, medicii veterinari angajati, dar si cei de libera practica concesionari din cadrul cincumscriptiilor locale sunt obligatoriu dotati cu pistol cu glont captiv pentru asomare. Liber profesionistii au la dispozitie cite 40 de capse aferente, urmind sa efectueze operatia la cererea crescatorilor, inaintea sacrificarii. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...