Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinprod roman intra pe sectorul ovine si caprine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Suinprod Roman, membra a grupului Kosarom Pascani, isi completeaza obiectul de activitate cu cresterea ovinelor si porcinelor, a anuntat compania. Obiectul principal de activitate al societatii este cresterea si ingrasarea porcilor in sistem cu circuit inchis. Capacitatea de cazare a complexului de porci este de 40.000 capete, cu o productie anuala de peste 5.800 tone carne viu.

Genetica utilizata este de la firma P.I.C., lider mondial in acest domeniu.In intreaga unitate se aplica cea mai buna tehnologie de crestere a porcilor, utilizindu-se insamintarile artificiale (tehnologie I.M.V.), adaposturi modernizate si cele mai noi sisteme de productie. Materialul genetic este reprezentat de hibrizii GP 1050 si GP 1075, din incrucisarea lor rezultand scrofita Camborough.

De asemenea, inca din anul 2003, Suinprod SA Roman a finalizat si pus in functiune una dintre cele mai moderne fabrici de nutreturi combinate din tara. Capacitatea de productie pe cele doua linii de fabricatie este de 400 de tone/zi furaj finit in cazul nutretului negranulat si de 250 de tone/zi in cazul celui granulat. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Suinprod a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 57,5 mil. lei, inregistrand un profit brut de 1 milion de lei.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...