Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Suinprod-Seini mizează pe calitate

Autor: Ilie Stoianmarți, 9 aprilie, 2013

Suinprod Pik, din Seini, Maramureș dorește creșterea livrărilor, subliniind calitatea cărnii de porc pe care o produce. Experienţa de peste 10 ani în domeniul creşterii porcilor, dar şi a sacrificării poate deveni o garanţie a calităţii produselor oferite.

Furajele utilizate în hrana porcilor realizate după reţete proprii sunt produse din cereale autohtone. Unitatea autorizată sacrifică zilnic porci pentru consumul de carne proaspătă, în funcţie de comenzi. Nu se lucrează pe stoc. Este demn de remarcat faptul că se menţin calităţile gustative ale cărnii. Ea provine din porci crescuţi în această fermă ce asigură animalelor un microclimat de excepţie.

Garanţia calităţilor gustative este faptul că purceii pentru creştere sunt obţinuţi în creşa proprie, iar creşterea şi îngrăşarea se face cu multă exigenţă şi pricepere. Reţele de furaje sunt proprii şi conţin cereale din zona Carei, dar şi din Seini. Fermierii care sunt furnizori de cereale pentru Suinprod pik utilizeazlă tehnologii nepoluante, iar chimicalele sunt utilizate în cantităţi mici sau chiar de loc.

Rar există şi  situaţii excepţionale. Pentru a evita folosirea chimicalelor, crescătoria de porci pune la dispoziţia fermierilor gunoi de grajd rezultat din activitatea de creştere şi îngrăşare a porcilor.

Sacrificarea animalelor destinate producţiei de carne se face prin respectarea normelor specifice în ceea ce priveşte reducerea şi chiar eliminarea stării de stress, asomare, după care se face pârjolirea. Acest procedeu tradiţional de sacrificare şi apoi pârjolire şi tranşare conduce la menţinerea savorii atât în carne, cât şi în preparate.(www.mai multe, pe www.informatia.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...