Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sume platite unor beneficiari ai fondurilor europene, pana in mai 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), suma totala a platilor facute cu bani proveniti din fonduri europene catre fermieri, pana in luna mai 2012, a fost facuta publica.

Fondurile, decontate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013, reprezinta contributia alocata de guvernul roman si UE fondurilor europene in agricultura, informeaza agromania.ro.

Suma de 3,75 miliarde euro, careia I se adauga 571 milioane de euro, a fost acordata Romaniei, pana in 3 mai 2012, de catre Comisia Europeana. Procentul de absorbtie a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR depaseste astfel 42%.

Au fost depuse, pana in prezent, 99.251 cereri de finantare, dintre acestea fiind selectate 65.466 de cereri. Cele 58.439 proiecte contractate, insumeaza 5 miliarde de euro, din cele 7,36 euro reprezentand suma totala alocata Masurilor de investitii implementate de APDRP. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...