Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sume platite unor beneficiari ai fondurilor europene, pana in mai 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), suma totala a platilor facute cu bani proveniti din fonduri europene catre fermieri, pana in luna mai 2012, a fost facuta publica.

Fondurile, decontate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013, reprezinta contributia alocata de guvernul roman si UE fondurilor europene in agricultura, informeaza agromania.ro.

Suma de 3,75 miliarde euro, careia I se adauga 571 milioane de euro, a fost acordata Romaniei, pana in 3 mai 2012, de catre Comisia Europeana. Procentul de absorbtie a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR depaseste astfel 42%.

Au fost depuse, pana in prezent, 99.251 cereri de finantare, dintre acestea fiind selectate 65.466 de cereri. Cele 58.439 proiecte contractate, insumeaza 5 miliarde de euro, din cele 7,36 euro reprezentand suma totala alocata Masurilor de investitii implementate de APDRP. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...