Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sumele alocate pe Măsura 121

Autor: Meat MIlkmarți, 13 mai, 2014

Ministerul Agriculturii a stabilit sumele care vor fi alocate pe Masura 121. Fondurile disponibile sunt în valoare de 150.000.000 euro, defalcate pe tipologii:

– 35.000.d00 euro pentru fermele de familie (50% pentru sectorul vegetal şi 50% pentru cel zootehnic)
– 15.000.000 euro pentru îndeplinirea standardelor, integral în sectorul zootehnic
– 100.000.000 euro alocare clasică, defalcate astfel 80% achiziţii utilaje şi 20% proiecte care presupun construcţii montaj şi 50% pentru sectorul zootehnic defalcat astfel : 20% pentru achiziţii de utiiaje şi 80% pentru proiecte care Presupun constructii-montaj’

valoarea maximă eligibilă a unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de :

– 125.000 euro pentru fermele de familie;
– 2.000.000 euro pentru îndeplinirea standardelor;
– 2.000.000 euro pentru constructii-montaj, în sectorul zootehnic;
– 1.000.000 euro pentru constructii-montaj, în sectorul vegetal;
– 1.000.000 euro pentru achiziţii de utilaje (echipamente), din sectorul zootehnic
– 700.000 euro pentru achiziţii de utilaje, din sectorul zootehnic. (agro-tv)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...