Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sumele pentru promovarea produselor agro-alimentare din țările UE vor fi triplate

Autor: Meat MIlkluni, 25 noiembrie, 2013

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a prezentat, joi, un proiect de reformă a politicii de informare şi de promovare a produselor agricole şi alimentare europene, care prevede triplarea bugetului şi creşterea confinanţării UE, de la 50% la 60%, pentru anumite programe, informeaza Mediafax.

Sub sloganul „Enjoy, it’s from Europe”, proiectul de reformă vizează să ajute profesioniştii din sectorul agricol să se extindă la nivel internaţional şi să sensibilizeze mai bine consumatorii cu privire la eforturile în materie de calitate a produselor, pe baza unei strategii definite la nivel european.

„Într-o lume în care consumatorii sunt mai sensibili la chestiuni legate de securitatea, calitatea şi durabilitatea modurilor de producţie alimentară, agricultorii şi întreprinderile mici sau mijlocii europene au un rol de jucat în acest sens. Sectorul agricol şi agroalimentar european este recunoscut pentru calitatea produselor sale şi pentru o respectare a normelor unică în lume. Înregistrând deja 110 miliarde de euro la export, el reprezintă un atu considerabil în vederea dinamizării creşterii şi a ocupării forţei de muncă în cadrul Uniunii Europene” a declarat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.(Mediafax)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...