Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Supertaurine de carne obținute prin montă selectivă

Autor: Meat MIlkvineri, 11 aprilie, 2014

Belgiana Albastră este rezultatul obţinut prin încrucişări genetice succesive între cele mai mari şi puternice vite din speciile Shortcorn şi Charolais, potrivit unui documentar National Geographic. „Fermierii au apelat la montă selectivă ca să stimuleze crearea unei specii cu caracteristicile dorite”, se arată în documentar, care precizează că „totul se rezumă managementul încrucişărilor între specimene deosebite.

Taurii cei mai musculoşi şi vacile cele mai mari au fost încrucişaţi timp de 100 de ani până s-a obţinut noua specie, care cântăreşte peste o tonă”. În plus, studiile moderne privind modificarea genetică au permis „încurajarea” unui defect în genomul Belgienei Albastre care nu opreşte creşterea masei musculare, ceea ce le face să ajungă să arate ca-n imagine.

Practic, Belgienei Albastre i s-a inoculat gena degenerativă intitulată myostatin, al cărei rol este tocmai să întrerupă comunicarea către corp privind încetarea procesului de creştere al muşchilor. „În zilele noatre, ca să asigure că gena degenerativă se transmite, Belgiana Albastră nu se mai înmulţeşte normal, prin sex, ci prin inseminare artificială”, mai precizează National Geographic”, citata de Adevărul. (Foto: Adevarul)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...