Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

SUPREMIA GRUP, distribuie noi produse pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Incepand cu 1 aprile 2010, compania Supremia Grup a preluat distributia firmei BK Giulini GmbH Germania – producator de fosfati si specialitati de fosfati, a firmei FABIOS Polonia – producator de membrane colagenice si a firmei NOMAX Polonia – producator de membrane textile, plase alimentare din poliester si membrane cu condimente.

Supremia Grup ofera clientilor sai mixuri “Supremia”, fabricate la sediul central din localitatea Santimbru-Alba, compania avand un portofoliu de peste 1.000 de mixuri pentru industria carnii:
• Mixuri pentru prospaturi: cremwursti, parizer, polonezi
• Mixuri pentru salamuri fierte-afumate
• Mixuri pentru salamuri crud-uscate
• Mixuri pentru salamuri semifierte sau coapte
• Culturi starter
• Mixuri complete pentru specialitati injectate (30-100%)
• Produse pentru sunci malaxate (25-250%)
• Mixuri complete pentru paste si pateuri
• Mixuri pentru fragezire carne poaspata
• Produse complete pentru semipreparate (pesmeti, lianti, marinade etc.)
• Mixuri de fosfati
• Arome (carne, porc, pui, vita, oaie, sunca, fum, salami etc.)
• Intaritori de consistenta si emulgatori
• Mixuri complete pentru produse de post
• Mixuri de condimente denumite CONDIBLEND®, obtinute din uleiuri de condimente.

Compania Supremia Grup ofera clientilor, interni si externi, rumegus Golden Smoke – aschii de lemn selectate de cea mai buna calitate intr-o varietate de dimensiuni (de la 500m-1 mm, 3 mm, 5 mm, 10 mm), produse in fabrica proprie. Aceasta divizie prelucreaza cca. 180 de tone de busteni de fag, rezultand de aici 120 de tone de rumegus selectat. Aproximativ 50 de tone din aceasta cantitate se exporta in Europa. In ultimul an, s-a dublat capacitatea de productie a fabricii datorita cererii mari de rumegus pentru piata interna si externa.

De asemenea, incepand din iarna lui 2010, va functiona, la Alba Iulia, cea mai moderna instalatie de termosterilizare a condimentelor si cea mai moderna moara criogenica din sud-estul Europei, prin initiativa Supremia Grup. Prin acest lucru, compania doreste sa aduca valoare adaugata, oferind condimente sterilizate cat mai sigure pentru consumatori.

BK GIULINI, GERMANIA producator de fosfati si specialitati de fosfati
Produsele BK Giulini dedicate industriei carnii sunt: FIBRISOL®, BRIFISOL®, TARI®, BEKAPLUS®, TAROMA®, TARIMIX®.
Produsele dedicate „diviziei carne” contin grupele de produse cu aplicabilitate in:
• carne rosie si pasare
• industria pestelui
• alimente semipreparate

Efectele chimice, fizice, cat si proprietatile fosfatilor sunt specifice si prezinta particularitati legate de:
• valoarea pH-ului,
• continut de P2O5,
• capacitatea de tamponare,
• capacitatea de sechestrare,
• capacitatea de legare a calciului,
• capacitatea de legare a apei (solubilitatea si extractia proteinelor),
• capacitatea de emulsionare si solubilitate in saramuri.

FABIOS, POLONIA
De mai bine de 35 de ani, compania FABIOS, POLONIA, onoreaza in mod constant comenzile clientilor, venind in mod permanent in intampinarea nevoilor acestora, in conformitate cu normele de calitate si de mediu de cel mai inalt nivel. Membranele marca FABIOS sunt comercializate in peste 30 de tari din lumea intreaga, baza de clienti fiind intr-o crestere constanta.

Membranele colagenice sunt proiectate, in principal, pentru industria carnii si folosite la fabricarea carnurilor conservate – carnati, sunca, dar si la ambalarea altor produse din industria alimentara. Fabios produce diferite tipuri de membrane din colagen: membrane traditionale, membrane usor de indepartat, membrane pentru carnati cruzi, membrane inelare, toate avand culori si calibre de la 19 la 12 mm. In afara de acestea, FABIOS Polonia produce membrane pentru produsele din sunca din forme plane (folie de colagen), cu latimea de 400 mm si 480 mm sau forme tubulare cu urmatoarele calibre: Ø85, Ø115, Ø126, Ø 136, Ø156 mm. Compania mai ofera, de asemenea, “membrane gata de folosinta” – RTU, care pot fi umplute imediat dupa dezambalare (nu este necesara inmuierea in prealabil a membranei).

NOMAX, POLONIA
NOMAX Polonia este producator de membrane textile, plase alimentare din poliester si membrane cu condimente. Principalele produse ale companiei poloneze, disponibile in Romania prin Supremia Grup sunt:

VISCOFLEX, care ofera urmatoarele avantaje:
• pierderi mici la fierbere
• calibru fix al membranei
• posibilitate de clipsare, legare si imprimare
• usor de indepartat
• termen de valabilitate mai indelungat decat al membranelor naturale
• aspect unic al produsului finit.

SPATEX, sub urmatoarele forme:
• membrane legate la un capat cu clipsuri permitand rasturnarea produsului finit
• bucati de membrane ce pot fi taiate la diferite dimensiuni conform solicitarii clientilor
• se livreaza sub forma de bucati netede, la role de 20 pana la 60 cm latime si pana la maximum 25 m lungime.

Printre avantajele Spatex, se impun a fi mentionate:
• perioada procesului de presarare este eliminata
• condimentele sunt presarate uniform
• condimentele adera pe produs si nu se imprastie
• aspect unic al produsului finit
• confera o valoare suplimentara produselor ieftine

NOMANET ELASIC MEAT NETTING
Plase utilizate in industria carnii, cu urmatoarele specificatii tehnice:

Polyester netting – Plasa din poliester gama de calibre si numar de ochiuri cuprinse intre 8 si 44
Monofil netting – Plasa Monofil gama de calibre si numar de ochiuri cuprinse intre 8 si 26
SOFT netting – Plasa SOFT calibre cuprinse intre 5 si 24
Cotton netting – Plasa din bumbac cu calibre cuprinse intre 80 si 300
STRING netting – Plasa STRING calibre cuprinse intre 80 si 300
HEXAGON NET – Plasa Hexagon calibre cuprinse intre 40 si 600

CB, CR; EB, ER si MB, MR netting – caracteristici pentru plasele din poliester, plasele monofil, plasele soft
C = exista 4 sau mai multe ochiuri intre elasticele plasei
E = exista 3 ochiuri intre elasticele plasei
M = exista 2 ochiuri intre elasticele plasei
B si R = reprezinta tratamentul termic care trebuie utilizat pentru fiecare tip de plasa in parte:
B = plasa poate fi folosita la fierbere pana la o temperatura de 125 grade C
R = plasa poate fi folosita la prajire pana la o temperatura de 222 grade C

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...

Probiotic pentru controlul bolilor cardiovasculare
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Boala cardiovasculară este considerată principala cauză globală a morbidității și mortalității de către lume OMS. În lume, unul din trei decese survine ca urmare a BCV, iar jumătate din acestea, din cauza boliilor coronariene. Costurile estimate asociate cu BCV și accident vascular cerebral au atins aproape 580 miliarde USD în 2016...