Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Supremia a investit 1,25 milioane de euro într-un parc fotovoltaic

Autor: Meat MIlkluni, 26 mai, 2014

Pe acoperișul fabricii de condimente a Supremia Group este un parc fotovoltaic de 1 MW. Exemplul Supremia este replicat însă în multe alte cazuri. Ferme de vaci, de porci sau de pui alegând să facă pasul spre producţia de energie regenerabilă.
„Investiţia în proiectul solar, care s-a ridicat la suma de 1,25 miloane de euro, a fost finalizată la jumătatea lunii august 2013, dată la care parcul solar a fost şi dat în folosinţă. Avem aproape 4.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperişul fabricii de la Alba Iulia, iar perioada de amortizare a investiţiei este între 4 şi 6 ani, în funcţie de condiţiile meteo”, spun reprezentanţii companiei.

Supremia Grup este o afacere pornită de Mihaela Bara şi Levente Bara şi care anul trecut a terminat cu o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro şi care, pentru anul acesta, îşi propune un salt de 10%. Supremia produce condimente şi ingrediente alimentare, printre care mixuri, arome, membrane sau stabilizatori alimentari.

Pe unele segmente din această piaţă Supremia este în competiţie cu Puratos, Rompak sau Fuchs. Produsele Supremia ajung şi la export în special în Europa (Germania, Danemarca, Turcia, Ungaria sau Austria), dar şi pe alte continente. Conform celor mai recente informaţii transmise de companie, valoarea exporturilor a fost anul trecut de 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), adică 14% din cifra de afaceri. (Mai multe, pe www.zf.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...