Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Supremia își mărește producția de condimente

Autor: Ilie Stoianluni, 16 septembrie, 2013

Supremia Grup, companie deţinută de antreprenorii locali Mihaela şi Levente Bara, a achiziţionat 30 de hectare de teren în judeţul Alba, unde va începe producţia de condimente şi legume autohtone precum pătrunjelul, ardeii, dar şi alte produse.

„Terenurile sunt localizate în zona localităţii Alba Iulia. Cele 30 de hectare au fost achiziţionate la preţul pieţei“, a declarat pentru ZF Levente Bara, 37 de ani, fără a înainta însă valoarea achiziţiei, notează Ziarul financiar.

Supremia Grup produce ingrediente alimentare printre care condimente, mixuri, arome, membrane sau stabilizatori alimentari, iar printre cei mai importanţi clienţi ai companiei sunt Heidi, Aldis, Albalact, DR. Oetker sau Pambac, conform ultimelor date.

Pe unele segmente din piaţa ingredientelor alimentare, Supremia este în competiţie cu Puratos, Rompak sau Fuchs. Pe lângă achiziţia terenurilor, compania are în plan extinderea exporturilor în ţări precum Rusia, Ucraina, Kazahstan şi Uzbekistan. Exporturile producătorului de ingrediente ajung la 20 mil. lei (4,5 mil. euro), adică 14% din cifra de afaceri, care anul trecut a atins 138 mil. lei (31 mil. euro).(Msai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...