Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Suspiciune de substituire a speciei în produse din carne

Autor: Ilie Stoianluni, 18 martie, 2013

În data de 13 martie, ANSVSA a fost informată de către un procesator din industria alimentară, despre o suspiciune de substituire de specie în cazul unor produse din carne.

 

Probele au fost prelevate de către procesator în cadrul programului de autocontrol, în produsul finit rezultat în urma procesării şi etichetat ca având în componenţă carne de vită, identificându-se prezenţa ADN-ului specific de cal.

 

La aceeaşi dată, structurile responsabile din cadrul ANSVSA, în urma confirmării suspiciunii de către Laboratorul Naţional de Referinţă, au demarat verificările procedurale.

 

Ca urmare a verificărilor privind trasabilitatea materiilor prime şi a produselor rezultate, s-a constat că materia primă a fost livrată de la un depozit din România.

 

Din cantitatea totală, au fost retrase de la comercializare produse identificate din lotul respectiv, într-un procent de peste 90%.

 

Precizăm că în acest caz nu se aduce atingere siguranţei alimentare, fiind vorba despre o fraudă, realizată prin substituirea de specie şi despre dezinformarea consumatorului prin etichetare necorespunzătoare.

 

ANSVSA a anunţat şi celelalte autorităţi abilitate ale statului şi continuă verificările până la stabilirea trasabilităţii cărnii.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media al ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...