Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sute de măcelari români, țepuiți în Occident

Autor: Meat MIlkluni, 16 decembrie, 2013

Sute de măcelari români au fost recrutaţi de firme autohtone şi trimişi la abatoare din Vestul Europei pentru salarii de la 1.500 de euro în sus. Însă odată ajunşi în străinătate, aceştia erau ţinuţi, practic, în lagăre de muncă.

„Evenimentul zilei” a prezentat, în ultimii doi ani, mai multe poveşti ale unor astfel de români ţepuiţi. Şi agenţia de presă AFP a relatat, ieri, cazul unui grup de 170 de măcelari care au fost păcăliţi în landul german Bavaria. Ei au decis să se adrese sindicatului european pe ramură, NGG, care a obţinut în instanţă despăgubiri de 500.000 de euro pentru muncitorii înşelaţii. Banii trebuie plătiţi de firmele de recrutare din ţară.

Românul, care s-a recomandat sub pseudonimul „Igor”, a povestit pentru AFP chinul prin care a trecut la abatorul german Waldkraiburg, deţinut de firma olandeză Vion. Dacă în ţară i s-a promis un salariu de 1.600 de euro, cazare, asigurare medicală etc, în Germania măcelarul nu avea nici măcar un pat unde să doarmă, salariul era de 1.000 de euro, din care mare parte erau reţinuţi pentru amenzi închipuite, de genul „nu s-a tăiat carnea în unghiul optim”.

El a fost adus la abator prin intermediul firmelor Salamandra şi CCF GmbH. Cele două societăţi sunt administrate de Gabriela-Cristina Cîrstean, din Cluj. „Toţi angajaţii beneficiază de condiţii bune de cazare, care nu sunt suprapopulate, respectând toate condiţiile legilor din România”, a declarat aceasta.

Un alt măcelar a susţinut pentru „Evenimentul zilei” că a fost păcălit de firma Anerconst din Ploieşti. „Când am ajuns în Germania, mi s-a spus că nu muncesc decât pentru bani de supraveţuire, adică 100 de euro pe săptămână”, mai adaugă aceasta. În schimb, patronul firmei din Ploişeti, Constantin Preda, a replicat că ” nu ştiu niciun angajat care să aibă astfel de probleme”.(Mai multe, pe www.evz.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...