Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: carnea de oaie este tot mai ceruta pe pietele externe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit postului Antena satelor, cererea de carne de oaie si de lana este in crestere pe pietele externe, cresterea ovinelor fiind un sector care are perspective de dezvoltare, a declarat, duminica, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Prezent, duminica dupa-amiaza, in localitatea hunedoreana Costesti, la „Expozitia si bursa de ovine Turcana”, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca sectorul ovinelor a evoluat mult in Romania in ultimiii ani si ca este nevoie de o dezvoltare continua deoarece cererea de carne de oaie si lana pe pietele externe este in crestere.

„Politicile de sustinere si subventiile, asigurarea acestor bani la timp, si-au facut efectul prin cresterea efectivelor de ovine. Cu atat mai mult cu cat in piata europeana, dar si in afara acesteia, exista o cerere foarte importanta de produse provenite din sectorul ovin.

Incepe sa fie o cerere ridicata inclusiv la lana, ceea ce nu s-a prea valorificat in ultimii 20 de ani, dar exista si o piata a carnii de ovina, exceptionala”, a afirmat ministrul Agriculturii.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...