Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: carnea de oaie este tot mai ceruta pe pietele externe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit postului Antena satelor, cererea de carne de oaie si de lana este in crestere pe pietele externe, cresterea ovinelor fiind un sector care are perspective de dezvoltare, a declarat, duminica, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Prezent, duminica dupa-amiaza, in localitatea hunedoreana Costesti, la „Expozitia si bursa de ovine Turcana”, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca sectorul ovinelor a evoluat mult in Romania in ultimiii ani si ca este nevoie de o dezvoltare continua deoarece cererea de carne de oaie si lana pe pietele externe este in crestere.

„Politicile de sustinere si subventiile, asigurarea acestor bani la timp, si-au facut efectul prin cresterea efectivelor de ovine. Cu atat mai mult cu cat in piata europeana, dar si in afara acesteia, exista o cerere foarte importanta de produse provenite din sectorul ovin.

Incepe sa fie o cerere ridicata inclusiv la lana, ceea ce nu s-a prea valorificat in ultimii 20 de ani, dar exista si o piata a carnii de ovina, exceptionala”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...