Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tabara la bruxelles tabara cere reluarea exporturilor de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura sunt subiecte care se vor afla pe agenda discutiilor de la inceputul saptamanii viitoare dintre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Discutiile pe care le voi avea saptamana viitoare, la Bruxelles, cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali, vor viza in primul rand reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura, dar si reluarea exporturilor de carne de vita si oaie pe piata din Turcia, unde nu exportam direct la ora actuala.

Eu am mai avut astfel de discutii cu comisarul Dali, dar nu am primit inca un raspuns ferm pe niciuna din aceste teme, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.
ªeful MADR a aratat ca ministerul a facut in acest an toate demersurile pentru reluarea exporturilor de carne de porc si a mentionat ca in rezolvarea acestei probleme este implicata si Autoritatea Veterinara, dar se declara nemultumit de activitatea acesteia.

Nu sunt multumit de modul in care se misca ANSVSA pe acest domeniu, iar din acest motiv oficialii europeni mai au anumite intrebari la care nu au primit inca raspuns. Este vorba de organizarea din jurul fermelor care vor exporta, de protectia acestora, dar si de problemele legate de miscarea animalelor si a vanatului. De asemenea, se pune problema costurilor analizelor care trebuie facute sistematic animalelor, ceea ce ar implica mai multi bani pentru Autoritate, a spus Tabara.

Acesta a afirmat ca va face demersuri pentru introducerea taxarii inverse la carne, in vederea reducerii evaziunii in domeniu si a importului de produse de calitate indoielnica, o masura similara cu cea introdusa in sectorul de cereale si plante tehnice.
Ministrul roman al agriculturii se va afla luni si marti, la Bruxelles, pentru reuniunea Comisiei de agricultura a Parlamentului European, dar si pentru intalnirile programate cu reprezentantii celei mai mari organizatii patronale europene din domeniul agricol – COPA-COGECA si cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...