Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tabara la bruxelles tabara cere reluarea exporturilor de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura sunt subiecte care se vor afla pe agenda discutiilor de la inceputul saptamanii viitoare dintre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Discutiile pe care le voi avea saptamana viitoare, la Bruxelles, cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali, vor viza in primul rand reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura, dar si reluarea exporturilor de carne de vita si oaie pe piata din Turcia, unde nu exportam direct la ora actuala.

Eu am mai avut astfel de discutii cu comisarul Dali, dar nu am primit inca un raspuns ferm pe niciuna din aceste teme, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.
ªeful MADR a aratat ca ministerul a facut in acest an toate demersurile pentru reluarea exporturilor de carne de porc si a mentionat ca in rezolvarea acestei probleme este implicata si Autoritatea Veterinara, dar se declara nemultumit de activitatea acesteia.

Nu sunt multumit de modul in care se misca ANSVSA pe acest domeniu, iar din acest motiv oficialii europeni mai au anumite intrebari la care nu au primit inca raspuns. Este vorba de organizarea din jurul fermelor care vor exporta, de protectia acestora, dar si de problemele legate de miscarea animalelor si a vanatului. De asemenea, se pune problema costurilor analizelor care trebuie facute sistematic animalelor, ceea ce ar implica mai multi bani pentru Autoritate, a spus Tabara.

Acesta a afirmat ca va face demersuri pentru introducerea taxarii inverse la carne, in vederea reducerii evaziunii in domeniu si a importului de produse de calitate indoielnica, o masura similara cu cea introdusa in sectorul de cereale si plante tehnice.
Ministrul roman al agriculturii se va afla luni si marti, la Bruxelles, pentru reuniunea Comisiei de agricultura a Parlamentului European, dar si pentru intalnirile programate cu reprezentantii celei mai mari organizatii patronale europene din domeniul agricol – COPA-COGECA si cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...