Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara la bruxelles tabara cere reluarea exporturilor de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura sunt subiecte care se vor afla pe agenda discutiilor de la inceputul saptamanii viitoare dintre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Discutiile pe care le voi avea saptamana viitoare, la Bruxelles, cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali, vor viza in primul rand reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura, dar si reluarea exporturilor de carne de vita si oaie pe piata din Turcia, unde nu exportam direct la ora actuala.

Eu am mai avut astfel de discutii cu comisarul Dali, dar nu am primit inca un raspuns ferm pe niciuna din aceste teme, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.
ªeful MADR a aratat ca ministerul a facut in acest an toate demersurile pentru reluarea exporturilor de carne de porc si a mentionat ca in rezolvarea acestei probleme este implicata si Autoritatea Veterinara, dar se declara nemultumit de activitatea acesteia.

Nu sunt multumit de modul in care se misca ANSVSA pe acest domeniu, iar din acest motiv oficialii europeni mai au anumite intrebari la care nu au primit inca raspuns. Este vorba de organizarea din jurul fermelor care vor exporta, de protectia acestora, dar si de problemele legate de miscarea animalelor si a vanatului. De asemenea, se pune problema costurilor analizelor care trebuie facute sistematic animalelor, ceea ce ar implica mai multi bani pentru Autoritate, a spus Tabara.

Acesta a afirmat ca va face demersuri pentru introducerea taxarii inverse la carne, in vederea reducerii evaziunii in domeniu si a importului de produse de calitate indoielnica, o masura similara cu cea introdusa in sectorul de cereale si plante tehnice.
Ministrul roman al agriculturii se va afla luni si marti, la Bruxelles, pentru reuniunea Comisiei de agricultura a Parlamentului European, dar si pentru intalnirile programate cu reprezentantii celei mai mari organizatii patronale europene din domeniul agricol – COPA-COGECA si cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...