Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara la bruxelles tabara cere reluarea exporturilor de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura sunt subiecte care se vor afla pe agenda discutiilor de la inceputul saptamanii viitoare dintre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

Discutiile pe care le voi avea saptamana viitoare, la Bruxelles, cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali, vor viza in primul rand reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara si folosirea biotehnologiilor in agricultura, dar si reluarea exporturilor de carne de vita si oaie pe piata din Turcia, unde nu exportam direct la ora actuala.

Eu am mai avut astfel de discutii cu comisarul Dali, dar nu am primit inca un raspuns ferm pe niciuna din aceste teme, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.
ªeful MADR a aratat ca ministerul a facut in acest an toate demersurile pentru reluarea exporturilor de carne de porc si a mentionat ca in rezolvarea acestei probleme este implicata si Autoritatea Veterinara, dar se declara nemultumit de activitatea acesteia.

Nu sunt multumit de modul in care se misca ANSVSA pe acest domeniu, iar din acest motiv oficialii europeni mai au anumite intrebari la care nu au primit inca raspuns. Este vorba de organizarea din jurul fermelor care vor exporta, de protectia acestora, dar si de problemele legate de miscarea animalelor si a vanatului. De asemenea, se pune problema costurilor analizelor care trebuie facute sistematic animalelor, ceea ce ar implica mai multi bani pentru Autoritate, a spus Tabara.

Acesta a afirmat ca va face demersuri pentru introducerea taxarii inverse la carne, in vederea reducerii evaziunii in domeniu si a importului de produse de calitate indoielnica, o masura similara cu cea introdusa in sectorul de cereale si plante tehnice.
Ministrul roman al agriculturii se va afla luni si marti, la Bruxelles, pentru reuniunea Comisiei de agricultura a Parlamentului European, dar si pentru intalnirile programate cu reprezentantii celei mai mari organizatii patronale europene din domeniul agricol – COPA-COGECA si cu comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului, John Dali.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...