Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tabara: nu suntem in criza alimentara, suntem intr-o criza a puterii de cumparare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabera, sustine ca Romania nu se confrunta cu o criza alimentara, insa cu siguranta este intr-o criza a puterii de cumparare, anunta hotnews.ro. Potrivit ministrului, o criza alimentara ar insemna lipsa produselor de pe piata, ceea ce nu este cazul Romaniei.

„Este o criza de putere de cumparare, nu alimentara. Criza alimentara inseamna sa nu ai produse pe piata, sa fii ca inainte de 1989. Suntem chiar la un surplus. Daca va veti uita la anul trecut, si sper si la anii urmatori, ne apropiem de o balanta pozitiva, ori in cazul in care ar fi criza alimentara nu poti intra intr-un sistem pozitiv, sa exporti mai mult decat importi”, a explicat Tabara pentru Hotnews, la sfarsitul unui seminar pe teme agricole.

Potrivit sursei citate, Valeriu Tabara mai crede ca pentru cresterea puterii de cumparare in Romania este nevoie de relansarea tuturor sectoarelor economice. In ultima vreme au fost inregistrate majorari puternice de preturi la alimente.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...