Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: nu suntem in criza alimentara, suntem intr-o criza a puterii de cumparare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabera, sustine ca Romania nu se confrunta cu o criza alimentara, insa cu siguranta este intr-o criza a puterii de cumparare, anunta hotnews.ro. Potrivit ministrului, o criza alimentara ar insemna lipsa produselor de pe piata, ceea ce nu este cazul Romaniei.

„Este o criza de putere de cumparare, nu alimentara. Criza alimentara inseamna sa nu ai produse pe piata, sa fii ca inainte de 1989. Suntem chiar la un surplus. Daca va veti uita la anul trecut, si sper si la anii urmatori, ne apropiem de o balanta pozitiva, ori in cazul in care ar fi criza alimentara nu poti intra intr-un sistem pozitiv, sa exporti mai mult decat importi”, a explicat Tabara pentru Hotnews, la sfarsitul unui seminar pe teme agricole.

Potrivit sursei citate, Valeriu Tabara mai crede ca pentru cresterea puterii de cumparare in Romania este nevoie de relansarea tuturor sectoarelor economice. In ultima vreme au fost inregistrate majorari puternice de preturi la alimente.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...