Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tabara: o firma americana vrea sa investeasca 150 mil. dolari in energie si agricultura in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania americana Farmers' Ethanol intentioneaza sa investeasca aproximativ 150 de milioane de dolari in Romania intr-un complex integrat pentru productia de bioetanol si cresterea animalelor, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

„Compania americana intentioneaza sa realizeze niste ferme integrate, si pentru productie zootehnica, si productie vegetala, care se combina si cu producerea de energie. La acesta data nu este nicio astfel de investitie in Romania”, a spus Tabara.

El a adaugat ca firma americana vrea si sa concesioneze teren, dar in principal isi propune sa lucreze in parteneriat cu investitori romani. „Pot incepe investitiile in cateva luni. Ei au deja o localizare a acestor proiecte, in partea de sud a tarii, respectiv judetele Giurgiu, Teleorman si Olt, partea de vest, cu judetele Timis si Arad, si partea centrala si de nord-vest a Transilvaniei. Statul roman ii poate sprijini prin faciliati, pentru ca la productia de biomasa, de exemplu, folosesc certificatele verzi. Acum se asteapta raspunsul la notificarile Guvernului la Comisia Europeana pentru acordarea de facilitati”, a mai spus ministrul, care a adaugat ca s-a intalnit cu reprezentantii companiei americane.

Proiectul, numit Farmers Agri Energy, include o fabrica de bioetanol cu o capacitate de productie de peste 200 de tone zilnic, o fabrica de concentrat proteic rezultat din uscarea borhotului, care va fi utilizat pentru hrana animalelor, si o ferma de animale cu circa 10.000 de capete de vite in faza initiala si peste 20.000 de capete dupa circa doi ani.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...