Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: o firma americana vrea sa investeasca 150 mil. dolari in energie si agricultura in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania americana Farmers' Ethanol intentioneaza sa investeasca aproximativ 150 de milioane de dolari in Romania intr-un complex integrat pentru productia de bioetanol si cresterea animalelor, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

„Compania americana intentioneaza sa realizeze niste ferme integrate, si pentru productie zootehnica, si productie vegetala, care se combina si cu producerea de energie. La acesta data nu este nicio astfel de investitie in Romania”, a spus Tabara.

El a adaugat ca firma americana vrea si sa concesioneze teren, dar in principal isi propune sa lucreze in parteneriat cu investitori romani. „Pot incepe investitiile in cateva luni. Ei au deja o localizare a acestor proiecte, in partea de sud a tarii, respectiv judetele Giurgiu, Teleorman si Olt, partea de vest, cu judetele Timis si Arad, si partea centrala si de nord-vest a Transilvaniei. Statul roman ii poate sprijini prin faciliati, pentru ca la productia de biomasa, de exemplu, folosesc certificatele verzi. Acum se asteapta raspunsul la notificarile Guvernului la Comisia Europeana pentru acordarea de facilitati”, a mai spus ministrul, care a adaugat ca s-a intalnit cu reprezentantii companiei americane.

Proiectul, numit Farmers Agri Energy, include o fabrica de bioetanol cu o capacitate de productie de peste 200 de tone zilnic, o fabrica de concentrat proteic rezultat din uscarea borhotului, care va fi utilizat pentru hrana animalelor, si o ferma de animale cu circa 10.000 de capete de vite in faza initiala si peste 20.000 de capete dupa circa doi ani.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...