Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: o firma americana vrea sa investeasca 150 mil. dolari in energie si agricultura in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania americana Farmers' Ethanol intentioneaza sa investeasca aproximativ 150 de milioane de dolari in Romania intr-un complex integrat pentru productia de bioetanol si cresterea animalelor, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

„Compania americana intentioneaza sa realizeze niste ferme integrate, si pentru productie zootehnica, si productie vegetala, care se combina si cu producerea de energie. La acesta data nu este nicio astfel de investitie in Romania”, a spus Tabara.

El a adaugat ca firma americana vrea si sa concesioneze teren, dar in principal isi propune sa lucreze in parteneriat cu investitori romani. „Pot incepe investitiile in cateva luni. Ei au deja o localizare a acestor proiecte, in partea de sud a tarii, respectiv judetele Giurgiu, Teleorman si Olt, partea de vest, cu judetele Timis si Arad, si partea centrala si de nord-vest a Transilvaniei. Statul roman ii poate sprijini prin faciliati, pentru ca la productia de biomasa, de exemplu, folosesc certificatele verzi. Acum se asteapta raspunsul la notificarile Guvernului la Comisia Europeana pentru acordarea de facilitati”, a mai spus ministrul, care a adaugat ca s-a intalnit cu reprezentantii companiei americane.

Proiectul, numit Farmers Agri Energy, include o fabrica de bioetanol cu o capacitate de productie de peste 200 de tone zilnic, o fabrica de concentrat proteic rezultat din uscarea borhotului, care va fi utilizat pentru hrana animalelor, si o ferma de animale cu circa 10.000 de capete de vite in faza initiala si peste 20.000 de capete dupa circa doi ani.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...