Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara pledeaza pentru sistemul ferma-abator

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, Valeriu Tabara a declarat, in deschiderea Agromalim, ca va participa la o reuniune cu crescatorii de bovine. Scopul principal al intalnirii va fi purtatea unei discutii pe tema cresterii vacilor de lapte.

Potrivit ministrului agriculturii este o mare greseala permiterea importului de produse lactate. Felul in care abordeaza companiile de produse lactate aceasta problema devine un lucru foarte grav. Este inadmisibil ca in zone ca Maramures sau Apuseni, unde putem avea un anumit tip de lapte, sa nu putem asigura dezvoltarea fermelor si sa importam. Din acest punct de vedere, trebuie repuse in valoare productia si potentialul pe care il avem in interior, a spus Tabara.

In acest sens, s-a deschis calea spre abatorizare, constructia abatoarele mici si transportul pana la acestea, precum si metodele de prelucrare a materilei prime vor fi asigurate, ne asigura ministrul. Nu putem discuta de produse traditionale preparate cu carne din import. Singura certitudine ca acesta este produs traditional o reprezinta eticheta, a adaugat ministrul.

Potrivit spuselor lui Tabara, desfiintarea sistemului ferma-abator a adus sectorul zootehnic din Romania in acest impas. In Vest fermele au acest sistem implementat, si de acum si in Romania va putea fi repus in functiune, daca fermierul vrea poate dezvolta prin PNDR, un system in lant: productie vegetala, care poate asigura hrana pentru ferma zootehnica si daca are posibilitatea isi poate crea si o retea de plasare pe piata a produselor de origine animala sau vegetala .

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...