Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tabara pledeaza pentru sistemul ferma-abator

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, Valeriu Tabara a declarat, in deschiderea Agromalim, ca va participa la o reuniune cu crescatorii de bovine. Scopul principal al intalnirii va fi purtatea unei discutii pe tema cresterii vacilor de lapte.

Potrivit ministrului agriculturii este o mare greseala permiterea importului de produse lactate. Felul in care abordeaza companiile de produse lactate aceasta problema devine un lucru foarte grav. Este inadmisibil ca in zone ca Maramures sau Apuseni, unde putem avea un anumit tip de lapte, sa nu putem asigura dezvoltarea fermelor si sa importam. Din acest punct de vedere, trebuie repuse in valoare productia si potentialul pe care il avem in interior, a spus Tabara.

In acest sens, s-a deschis calea spre abatorizare, constructia abatoarele mici si transportul pana la acestea, precum si metodele de prelucrare a materilei prime vor fi asigurate, ne asigura ministrul. Nu putem discuta de produse traditionale preparate cu carne din import. Singura certitudine ca acesta este produs traditional o reprezinta eticheta, a adaugat ministrul.

Potrivit spuselor lui Tabara, desfiintarea sistemului ferma-abator a adus sectorul zootehnic din Romania in acest impas. In Vest fermele au acest sistem implementat, si de acum si in Romania va putea fi repus in functiune, daca fermierul vrea poate dezvolta prin PNDR, un system in lant: productie vegetala, care poate asigura hrana pentru ferma zootehnica si daca are posibilitatea isi poate crea si o retea de plasare pe piata a produselor de origine animala sau vegetala .

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...