Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: reducerea tva la alimente s-a votat fara sa fi trecut prin comisia de agricultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca proiectul de lege privind reducerea TVA la alimente ar trebui retrimis in comisiile parlamentare si reanalizat deoarece a fost adoptat fara sa se respecte procedura si nu a trecut mai intai prin Camera de Agricultura. Tabara a spus ca, din pacate, proiectul respectiv nu a trecut la Comisia de Agricultura, iar acest lucru ar fi chiar unul dintre viciile de fond ale legii care ar impune revotarea ei.

„Numai reducerea TVA la produsul finit sau semifinit din agricultura nu rezolva problema de costuri decat pe un termen scurt dupa care se mareste practic marja de profit pe anumite verigi ale lantului alimentar. Ca sa aiba efecte in ceea ce priveste ieftinirea pretului final, reducerea TVA trebuie sa se faca pe intregul lant mergand de la ceea ce inseamna lucrarile solului, la ceea ce inseamna recoltarea graului, depozitarea, circulatia graului, morarit, absolut tot si sa se reduca la paine. Atunci pe durata foarte mare ar ramane acea reducere respectiv de 19%, ramane acel 5%”, a spus Valeriu Tabara.

Deputatii au decis, saptamana trecuta, prin vot in plen, scaderea taxei pe valoare adaugata pentru alimente de baza de la 24% la 5%. Proiectul de lege a fost initiat de parlamentari PSD+PC si PNL dar legea a trecut cu unanimitate de voturi – 290 – in favoarea acesteia votand si toti deputatii PDL prezenti la sedinta in frunte cu ministrii Valerian Vreme, Valeriu Tabara, Ioan Botis sau Elena Udrea.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...