Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: reducerea tva la alimente s-a votat fara sa fi trecut prin comisia de agricultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca proiectul de lege privind reducerea TVA la alimente ar trebui retrimis in comisiile parlamentare si reanalizat deoarece a fost adoptat fara sa se respecte procedura si nu a trecut mai intai prin Camera de Agricultura. Tabara a spus ca, din pacate, proiectul respectiv nu a trecut la Comisia de Agricultura, iar acest lucru ar fi chiar unul dintre viciile de fond ale legii care ar impune revotarea ei.

„Numai reducerea TVA la produsul finit sau semifinit din agricultura nu rezolva problema de costuri decat pe un termen scurt dupa care se mareste practic marja de profit pe anumite verigi ale lantului alimentar. Ca sa aiba efecte in ceea ce priveste ieftinirea pretului final, reducerea TVA trebuie sa se faca pe intregul lant mergand de la ceea ce inseamna lucrarile solului, la ceea ce inseamna recoltarea graului, depozitarea, circulatia graului, morarit, absolut tot si sa se reduca la paine. Atunci pe durata foarte mare ar ramane acea reducere respectiv de 19%, ramane acel 5%”, a spus Valeriu Tabara.

Deputatii au decis, saptamana trecuta, prin vot in plen, scaderea taxei pe valoare adaugata pentru alimente de baza de la 24% la 5%. Proiectul de lege a fost initiat de parlamentari PSD+PC si PNL dar legea a trecut cu unanimitate de voturi – 290 – in favoarea acesteia votand si toti deputatii PDL prezenti la sedinta in frunte cu ministrii Valerian Vreme, Valeriu Tabara, Ioan Botis sau Elena Udrea.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...