Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, saptamana trecuta, la Bistrita, la o intalnire cu fermierii, ca Romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare.
„In sectorul porcin, suntem in situatia de a putea reintra in perioada urmatoare pe piata externa. Este vorba de a incepe exportul de carne de porc, ceea ce e extrem de important pentru cei care investesc in economia rurala romaneasca. La pasari, la fel. In perioada urmatoare, probabil vom avea discutii pentru deschiderea unor piete externe, pentru acreditarea unor abatoare pe care le avem, astfel incat sa poata fi exportata carnea de pasare din Romania pentru Est si Vest”, a declarat ministrul.

El a adaugat ca statul roman face eforturi ca sa fie pastrate unele masuri de sustinere a celor doua sectoare. „Facem eforturi si am apelat inclusiv si la domnul presedinte (Traian Basescu – n.r.) ca, in discutiile cu FMI, sa pastram sistemele de masuri pe care le-am considerat oportune pentru sectorul de suine si pasari, rezultate, de altfel, tot din discutiile cu organizatiile profesionale. Acolo am gasit un sistem de masuri de sustinere bazat pe bunastare, pentru ca altfel veneam in contradictie cu masurile pe care ne da voie sa le luam, din 1 ianuarie 2010, CE. Sunt obiectii ale FMI, dar masurile propuse de noi sunt absolut necesare ca sa se constituie intr-o baza de pornire, dar mai ales de dezvoltare a celor doua sectoare”, a declarat Tabara.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut, saptamana trecuta, o vizita in Bistrita-Nasaud la invitatia Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania care a organizat o noua editie a Targului Oierilor.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...