Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tabara: romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, saptamana trecuta, la Bistrita, la o intalnire cu fermierii, ca Romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare.
„In sectorul porcin, suntem in situatia de a putea reintra in perioada urmatoare pe piata externa. Este vorba de a incepe exportul de carne de porc, ceea ce e extrem de important pentru cei care investesc in economia rurala romaneasca. La pasari, la fel. In perioada urmatoare, probabil vom avea discutii pentru deschiderea unor piete externe, pentru acreditarea unor abatoare pe care le avem, astfel incat sa poata fi exportata carnea de pasare din Romania pentru Est si Vest”, a declarat ministrul.

El a adaugat ca statul roman face eforturi ca sa fie pastrate unele masuri de sustinere a celor doua sectoare. „Facem eforturi si am apelat inclusiv si la domnul presedinte (Traian Basescu – n.r.) ca, in discutiile cu FMI, sa pastram sistemele de masuri pe care le-am considerat oportune pentru sectorul de suine si pasari, rezultate, de altfel, tot din discutiile cu organizatiile profesionale. Acolo am gasit un sistem de masuri de sustinere bazat pe bunastare, pentru ca altfel veneam in contradictie cu masurile pe care ne da voie sa le luam, din 1 ianuarie 2010, CE. Sunt obiectii ale FMI, dar masurile propuse de noi sunt absolut necesare ca sa se constituie intr-o baza de pornire, dar mai ales de dezvoltare a celor doua sectoare”, a declarat Tabara.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut, saptamana trecuta, o vizita in Bistrita-Nasaud la invitatia Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania care a organizat o noua editie a Targului Oierilor.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...