Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tabara: romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, saptamana trecuta, la Bistrita, la o intalnire cu fermierii, ca Romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare.
„In sectorul porcin, suntem in situatia de a putea reintra in perioada urmatoare pe piata externa. Este vorba de a incepe exportul de carne de porc, ceea ce e extrem de important pentru cei care investesc in economia rurala romaneasca. La pasari, la fel. In perioada urmatoare, probabil vom avea discutii pentru deschiderea unor piete externe, pentru acreditarea unor abatoare pe care le avem, astfel incat sa poata fi exportata carnea de pasare din Romania pentru Est si Vest”, a declarat ministrul.

El a adaugat ca statul roman face eforturi ca sa fie pastrate unele masuri de sustinere a celor doua sectoare. „Facem eforturi si am apelat inclusiv si la domnul presedinte (Traian Basescu – n.r.) ca, in discutiile cu FMI, sa pastram sistemele de masuri pe care le-am considerat oportune pentru sectorul de suine si pasari, rezultate, de altfel, tot din discutiile cu organizatiile profesionale. Acolo am gasit un sistem de masuri de sustinere bazat pe bunastare, pentru ca altfel veneam in contradictie cu masurile pe care ne da voie sa le luam, din 1 ianuarie 2010, CE. Sunt obiectii ale FMI, dar masurile propuse de noi sunt absolut necesare ca sa se constituie intr-o baza de pornire, dar mai ales de dezvoltare a celor doua sectoare”, a declarat Tabara.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut, saptamana trecuta, o vizita in Bistrita-Nasaud la invitatia Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania care a organizat o noua editie a Targului Oierilor.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...