Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taranii pot vinde in piete fara stampila, doar cu certificat de producator

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, a anuntat ca nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste comercializarea in piete, targuri si oboare, dupa ce saptamana trecuta federatiile au acuzat autoritatile ca ii obliga pe micii agricultori sa se autorizeze ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala daca mai vor sa isi vanda produsele.

„Activitatea poate continua ca pana acum, micul producator putand vinde in piete, targuri si oboare doar pe baza certificatului de producator pe care il obtine de la primarie de care apartine. Singura diferenta este legata de unitatea unde se pot inregistra fermierii. Daca pana acum, cei care voiau sa isi faca PFA (Persoana Fizica Autorizata) mergeau pentru inregistrare la Primarie, acum trebuie sa fie inregistrati la Registrul Comertului. Ii incurajam pe micii producatori sa isi rezolve o forma inregistrata de activitate pentru ca noi ii putem ajuta cu resurse financiare. In Programul national de Dezvoltare Rurala (PNDR) avem masuri prin care ii putem sprijini pe micii agricultori sa isi dezvolte activitatea comerciala, pentru a-si creste nivelul veniturilor”.

O ferma de semi-subzistenta poate primi anual 1.500 de euro/an, pe o perioada de cinci ani, de exemplu, o conditie de eligibilitate fiind aceea de a fi inregistrat ca micro-intreprindere, PFA.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...