Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taranii pot vinde in piete fara stampila, doar cu certificat de producator

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, a anuntat ca nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste comercializarea in piete, targuri si oboare, dupa ce saptamana trecuta federatiile au acuzat autoritatile ca ii obliga pe micii agricultori sa se autorizeze ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala daca mai vor sa isi vanda produsele.

„Activitatea poate continua ca pana acum, micul producator putand vinde in piete, targuri si oboare doar pe baza certificatului de producator pe care il obtine de la primarie de care apartine. Singura diferenta este legata de unitatea unde se pot inregistra fermierii. Daca pana acum, cei care voiau sa isi faca PFA (Persoana Fizica Autorizata) mergeau pentru inregistrare la Primarie, acum trebuie sa fie inregistrati la Registrul Comertului. Ii incurajam pe micii producatori sa isi rezolve o forma inregistrata de activitate pentru ca noi ii putem ajuta cu resurse financiare. In Programul national de Dezvoltare Rurala (PNDR) avem masuri prin care ii putem sprijini pe micii agricultori sa isi dezvolte activitatea comerciala, pentru a-si creste nivelul veniturilor”.

O ferma de semi-subzistenta poate primi anual 1.500 de euro/an, pe o perioada de cinci ani, de exemplu, o conditie de eligibilitate fiind aceea de a fi inregistrat ca micro-intreprindere, PFA.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...