Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taranii pot vinde in piete fara stampila, doar cu certificat de producator

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, a anuntat ca nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste comercializarea in piete, targuri si oboare, dupa ce saptamana trecuta federatiile au acuzat autoritatile ca ii obliga pe micii agricultori sa se autorizeze ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala daca mai vor sa isi vanda produsele.

„Activitatea poate continua ca pana acum, micul producator putand vinde in piete, targuri si oboare doar pe baza certificatului de producator pe care il obtine de la primarie de care apartine. Singura diferenta este legata de unitatea unde se pot inregistra fermierii. Daca pana acum, cei care voiau sa isi faca PFA (Persoana Fizica Autorizata) mergeau pentru inregistrare la Primarie, acum trebuie sa fie inregistrati la Registrul Comertului. Ii incurajam pe micii producatori sa isi rezolve o forma inregistrata de activitate pentru ca noi ii putem ajuta cu resurse financiare. In Programul national de Dezvoltare Rurala (PNDR) avem masuri prin care ii putem sprijini pe micii agricultori sa isi dezvolte activitatea comerciala, pentru a-si creste nivelul veniturilor”.

O ferma de semi-subzistenta poate primi anual 1.500 de euro/an, pe o perioada de cinci ani, de exemplu, o conditie de eligibilitate fiind aceea de a fi inregistrat ca micro-intreprindere, PFA.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...