Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taranii trebuie sa se inregistreze la ansvsa pentru a vinde in piete

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Micii producatori vor putea, de la 1 ianuarie 2009, sa vanda direct produsele alimentare de origine animala precum carne, peste, oua si lapte in piete, targuri sau expozitii, la nivel national, doar daca se vor inregistra la Autoritatea Sanitara Veterinara.

Ordinul 301 al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), privind inregistrarea activitatilor de vanzare directa a produselor alimentare de origine animala, trebuia sa intre in vigoare, initial, la 1 ianuarie 2007, insa micii producatori au primit mai multe derogari pentru a putea sa isi inregistreze activitatea si sa respecte normele sanitar-veterinare.

Potrivit noului proiect de ordin, care va abroga vechiul act normativ odata ce va intra in vigoare, inregistrarea micilor producatori este obligatorie incepand cu 1 ianuarie 2009. Proiectul prevede vanzarea directa a produselor primare de origine animala la targuri, piete, expozitii, sarbatori religioase sau alte evenimente publice, in anumite cantitati stabilite in functie de tipul alimentelor.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...