Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Taranii trebuie sa se inregistreze la ansvsa pentru a vinde in piete

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Micii producatori vor putea, de la 1 ianuarie 2009, sa vanda direct produsele alimentare de origine animala precum carne, peste, oua si lapte in piete, targuri sau expozitii, la nivel national, doar daca se vor inregistra la Autoritatea Sanitara Veterinara.

Ordinul 301 al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), privind inregistrarea activitatilor de vanzare directa a produselor alimentare de origine animala, trebuia sa intre in vigoare, initial, la 1 ianuarie 2007, insa micii producatori au primit mai multe derogari pentru a putea sa isi inregistreze activitatea si sa respecte normele sanitar-veterinare.

Potrivit noului proiect de ordin, care va abroga vechiul act normativ odata ce va intra in vigoare, inregistrarea micilor producatori este obligatorie incepand cu 1 ianuarie 2009. Proiectul prevede vanzarea directa a produselor primare de origine animala la targuri, piete, expozitii, sarbatori religioase sau alte evenimente publice, in anumite cantitati stabilite in functie de tipul alimentelor.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...