Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taranii trebuie sa se inregistreze la ansvsa pentru a vinde in piete

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Micii producatori vor putea, de la 1 ianuarie 2009, sa vanda direct produsele alimentare de origine animala precum carne, peste, oua si lapte in piete, targuri sau expozitii, la nivel national, doar daca se vor inregistra la Autoritatea Sanitara Veterinara.

Ordinul 301 al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), privind inregistrarea activitatilor de vanzare directa a produselor alimentare de origine animala, trebuia sa intre in vigoare, initial, la 1 ianuarie 2007, insa micii producatori au primit mai multe derogari pentru a putea sa isi inregistreze activitatea si sa respecte normele sanitar-veterinare.

Potrivit noului proiect de ordin, care va abroga vechiul act normativ odata ce va intra in vigoare, inregistrarea micilor producatori este obligatorie incepand cu 1 ianuarie 2009. Proiectul prevede vanzarea directa a produselor primare de origine animala la targuri, piete, expozitii, sarbatori religioase sau alte evenimente publice, in anumite cantitati stabilite in functie de tipul alimentelor.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...