Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Târg de Crăciun, în parcarea Plaza România Mall

Autor: Meat MIlkmiercuri, 18 decembrie, 2013

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, invită toți bucureștenii la cel mai mare Târg de Crăciun, unde tradițiile populare vor fi la loc de cinste.

Până pe 24 decembrie, în parcarea Plaza România Mall, cei mai cunoscuți producători își vor etala produsele în fața publicului. În Ograda lu’ Nea Marinică și în Ograda Regelui Ciolanelor, bucureștenii vor putea vedea cum se taie porcul după ritualul tradițional. Cei doi iscusiți în d’ale bucatelor își vor prezenta rețetele de cârnați, caltaboș, tobă, ruladă de carne și alte asemenea grozăvii. Curioșii vor putea vedea cum se prepară produsele cu uneltele moștenite din tată’n fiu.

Cei care nu se vor sătura de privit și de degustat vor putea să cumpere produsele tradiționale, din carne de porc și vită, direct de la producătorii prezenți la târg.

Ogrăzile celor doi bucătari vă vor aduce aminte de atmosfera de la țară. Funii de ceapă și ardei iute, capra de lemne și baloții de paie vor decora căsuțele bucătarilor. Fiecare producător va face în ograda sa ceva inedit pentru a-și îmbia clienții: Regele Ciolanelor va pârjoli un taur la proțap, iar Nea Marinică își va încânta vizitatorii cu berbecuț la proțap uns cu untură.

Așa cum cere tradiția, într-un mare ceaun, va fi pregătită gustoasa pomană a porcului, din care se va înfrupta orice doritor. Nu va lipsi sângeretele, alături de o varză călită și sarmalele învelite în varză murată. Totul se va închina cu țuică fiartă de prune din Maramureș și cu vin fiert aromat cu cuișoare. Brânza bună de la Bran va avea un loc de cinste și garnitura va fi din murături cât mai alese.

Bucureștenii ce vor vizita în Sectorul 6 cel mai mare târg de tradiții de Crăciun vor fi îmbiați de mirosul de turtă dulce, plăcintă și pâine cu cartofi de casă, din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor ieși la iveală cei mai gustoși cozonaci cu nucă și mac.

“Am plecat să colindăm!’ vor striga ansamblurile folclorice și corurile venite la o vorbă de cu sară și la primit de nuci și mere dulci.

Nu au fost uitați nici cei mici. Moș Crăciun îi va aștepta pe aceștia zilnic pentru a afla ce cadouri își doresc în seara magică. Cei mici vor putea să urce în sania Moșului pentru a-i spune poezii și cântecele, iar bradul împodobit va veghea întreaga atmosferă de sărbătoare a târgului.

Renii Rudolf și Blitzen îl vor însoți pe Moș Crăciun mâine, la deschiderea târgului, dar vor putea fi admirați și în zilele de 21, 22 și 24 decembrie.

 

Cei care nu au cumpărat încă un cadou pentru cei dragi o vor putea face vizitând standurile cu decorațiuni de Crăciun realizate de meșteri populari din toată țara, bijuterii realizate manual, turtă dulce, prăjituri de casă, ciocolată și baclava.

(Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol, Evenimente al Primăriei sect 6)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...