Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Târg de produse tradiționale și eco la MADR, în 19-20 iulie

Autor: Meat MIlkluni, 14 iulie, 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui, în perioada 19 – 20 iulie 2014, un nou târg de produse tradiționale și ecologice, vedeta ediției fiind zona Moldovei. Evenimentul își propune să prezinte obiceiuri și să promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele României, dar în mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea ‘Moldova lui Ștefan în București, obiceiuri și tradiții strămoșești!’.

Potrivit reprezentanților MADR, la ediția de la sfârșitul săptămânii viitoare au confirmat prezența peste 30 de producători din Galați, Vrancea, Bacău, Iași, Suceava, Botoșani, Neamț și Vaslui. Pe lângă cei din zona Moldovei, vor veni și agricultorii din județele Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

Bucureștenii vor putea degusta și achiziționa din curtea Ministerului Agriculturii produse din carne și lapte din regiunea Covurlui; păstrăv afumat în cobză de brad Doftana; produse din carne din zona Pleșcoi; pâine tradițională bătută pe vatră din Ardeal; brânzeturi de la Bran; miere; brânzeturi și produse lactate din zona Vlăsinești, județul Botoșani, legume și fructe de sezon.

De asemenea, se vor regăsi produse lactate proaspete și din carne din comuna Șipote, județul Iași, precum cârnați tradiționali de Șipote, lapte bătut, cașcaval Șipote, brânză de vaci, dar și din alte zone ale Iașiului: salam de casă, pastramă de vită, cotlet de porc afumat, pastrama de porc afumată de Dancu, etc. Din județul Bacău vor fi aduse produse precum sirop din mugur de brad, borș de putină, dulcețuri de zmeură, afine, mure și căpșuni, dar și zacuscă. Faimoasele plăcinte moldovenești ‘poale-n brâu’, din Botoșani vor întregi, de asemenea, tabloul unui colț din îndrăgita Moldovă, chiar în centrul Capitalei.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...