Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Țările care nu respectă valorile UE, nu vor primi fonduri europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 15 ianuarie, 2014

Comisia Europeană trebuie să înființeze „imediat” un sistem de monitorizare a respectării valorilor UE și a criteriilor de aderare de către toate statele membre, arată o rezoluție a comisiei pentru Libertăți Civile din Parlamentul European adoptată și publicată pe siteul PE.

 

Europarlamentarii au criticat încălcarea drepturilor imigranților, a minorităților naționale, a persoanelor cu dizabilități și a femeilor.

Rezoluția, aprobată cu 31 de voturi pentru 18 împotrivă și 5 abțineri, analizează respectarea drepturilor fundamentale în UE în 2012.

„Este timpul ca UE să pună în practică un mecanism pentru a asigura aplicarea corectă a valorilor europene și a criteriilor de la Copenhaga, care ar trebui să rămâne valabile și după intrarea în UE. Un instrument pentru monitorizarea și sancționarea statelor care nu respectă aceste criterii ar trebui să implice instituțiile UE, țările membre și agențiile specializate, cum ar fi Agenția pentru Drepturile Fundamentale și Consiliul Europei”, a comentat raportorul belgian Loius Michel, din partea ALDE, după vot.

Comisia Europeană ar trebui să creeze imediat un sistem de monitorizare privind respectarea criteriilor de integrare în UE, cunoscute în mod obișnuit ca și „criteriile de la Vopenhaga”, în mod regulat și în manieră obiectivă, spune textul.

Comisia Europeană ar trebui să creeze imediat un sistem de monitorizare privind respectarea criteriilor de integrare în UE, cunoscute în mod obișnuit ca și „criteriile de la Copenhaga”, în mod regulat și în manieră obiectivă, spune textul.

Acest nou „mecanism Copenhaga” va servi la stabilirea indicatorilor, redactarea unor recomandări obligatorii și impunerea unor penalizări, cum ar fi înghețarea finanțărilor europene pentru țările care nu respectă aceste criterii. Acest lucru ar trebui făcut într-un mod obiectiv, evitându-se standardele duble, precizează sursa citată.

Europarlamentarii au vorbit și despre schimbări la Tratatul UE, cum ar fi modificarea articolului 7 (reguli pentru determinarea existenței unor riscuri grave la adresa încălcării unor valori europene într-un stat membru).

Obiectivul este acela de a separa în mod clar „riscul” de stadiul de încălcare.

Pentru a preveni astfel de încălcări ale valorilor europene, pe termen lung, europarlamentarii cer și crearea unei Comisii Copenhaga, formată din experți independenți la nivel înalt din domeniul drepturilor omului.(Mai multe, pe www.evz.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...