Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

”Taxa pe stâlp” va produce efecte dezastruoase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 5 februarie, 2014

(Agerpres) Impozitul pe construcţii speciale va avea un impact negativ de 1,2 miliarde de lei, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afacerii din România, (AOAR), Florin Pogonaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Florin Pogonaru a arătat că, potrivit unui studiu realizat de Coaliţia pentru Dezvoltarea României, impactul impozitului pe construcţii speciale va fi negativ, de 1,2 miliarde lei, faţa de impactul pozitiv la buget estimat de 480 milioane lei.

La rândul său, vicepreşedintele AOAR, Gabriel Biriş, a precizat că acest impozit va afecta negativ în special sectorul agroindustrial.

Impozitul pe construcţiile speciale este de 1,5% din valoarea acestora. Impozitul vizează numai persoanele juridice şi se va aplica pentru reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii. Măsura afectează companii care deţin astfel de  construcţii, precum E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz.

Sunt exceptate de la plata impozitului terasele pe arabil, plantaţiile pomicole şi viticole, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile şi celelalte persoane juridice fără scop patrimonial, precum şi clădirile pentru care Consiliul Local a acordat scutire de la plata impozitului pe clădiri conform titlului IX din Codul fiscal.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...