Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Taxarea inversa ar putea fi aplicata si la carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Taxarea inversa a cerealelor ar putea fi extinsa si in cazul comertului cu legume si produse din carne, a declarat, intr-o conferinta de presa, la Galati, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

Potrivit acestuia, prin eliminarea TVA din comertul de cereale se elimina evaziunea fiscala, iar comerciantii nu vor mai fi tentati sa cumpere produse „la negru”, pentru ca apoi sa incerce sa recupereze TVA de la stat. Pana acum, pe acest sistem, bugetul de stat a suferit un „dezechilibru major”, iar „evaziunea fiscala a fost imensa”, a apreciat Mircea Toader, spunand ca circa 30% din comertul cu cereale de pana acum nu era fiscalizat tocmai din acest motiv.

Liderul deputatilor democrat-liberali a spus ca taxarea inversa ar putea fi aplicata si in cazul legumelor, dar si in cazul produselor din carne care intra pe piata romaneasca de pe piata Uniunii Europene.

„De la 1 iunie a intrat in vigoare taxarea inversa la cereale. Practic, comertul de cereale nu mai este insotit de TVA platit, nemaiexistand riscul evaziunii fiscale din punctul de vedere al TVA-ului.

Este acceptata pana in 2013 si este o prima masura pe care noi vrem sa o extindem si pentru comertul cu legume si eu o sustin si pentru orice produs alimentar, inclusiv carnea de pui sau de porc, sau orice vine din UE”, a afirmat Mircea Toader.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...