Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taxarea inversa ar putea fi aplicata si la carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Taxarea inversa a cerealelor ar putea fi extinsa si in cazul comertului cu legume si produse din carne, a declarat, intr-o conferinta de presa, la Galati, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

Potrivit acestuia, prin eliminarea TVA din comertul de cereale se elimina evaziunea fiscala, iar comerciantii nu vor mai fi tentati sa cumpere produse „la negru”, pentru ca apoi sa incerce sa recupereze TVA de la stat. Pana acum, pe acest sistem, bugetul de stat a suferit un „dezechilibru major”, iar „evaziunea fiscala a fost imensa”, a apreciat Mircea Toader, spunand ca circa 30% din comertul cu cereale de pana acum nu era fiscalizat tocmai din acest motiv.

Liderul deputatilor democrat-liberali a spus ca taxarea inversa ar putea fi aplicata si in cazul legumelor, dar si in cazul produselor din carne care intra pe piata romaneasca de pe piata Uniunii Europene.

„De la 1 iunie a intrat in vigoare taxarea inversa la cereale. Practic, comertul de cereale nu mai este insotit de TVA platit, nemaiexistand riscul evaziunii fiscale din punctul de vedere al TVA-ului.

Este acceptata pana in 2013 si este o prima masura pe care noi vrem sa o extindem si pentru comertul cu legume si eu o sustin si pentru orice produs alimentar, inclusiv carnea de pui sau de porc, sau orice vine din UE”, a afirmat Mircea Toader.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...