Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taxarea inversa la alimente se aplica la 10 zile de la aprobarea derogarii de catre ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Taxarea Inversa pentru livrarile de bunuri agro-alimentare in Romania se aplica incepand cu a 10-a zi urmatoare comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii pentru aplicarea acestor prevederi si numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obtinut derogarea, informeaza Ministerul Finantelor Publice intr-un comunicat de presa.

Categoriile vizate de aceasta masura sunt cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie intre persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, prevazuta la art. I pct. 3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale.

Potrivit MFP, aplicarea taxarii inverse este o masura de simplificare a platii taxei, astfel incat persoana obligata la plata taxei este beneficiarul in locul furnizorului. Acest mecanism are ca scop colectarea optima a creantelor si un control mai riguros din partea autoritatilor fiscale. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale procedura taxarii inverse urmeaza a fi aplicata temporar numai pana la data de 31 decembrie 2011.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...